La Conselleria d’Habitatge adquireix un edifici de 18 habitatges a Sueca aplicant el dret de tempteig

0
1355
Imatge de la reunió celebraa a la Conselleria.

La inversió total de l’adquisició és d’1.006.854 euros per uns habitatges amb places de garatge i trasters

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha adquirit, a través del dret d’adquisició preferent, un edifici de 18 habitatges en la localitat Sueca, situat en l’entitat local menor de Mareny de Barraquetes. La compra s’ha dut a terme a través de la Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana i ha suposat una inversió total d’1.006.854 euros, sent el seu preu de valoració d’1.572.204 euros, la qual cosa ha suposat un estalvi a les arques públiques de 565.350 euros.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat com l’aplicació del dret de tanteig i retracte «està sent una eina eficaç i efectiva que ens està permetent l’adquisició d’habitatges a uns preus assequibles i que, a més, són qualificades com a habitatges protegits amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social».

Així mateix, el vicepresident Illueca ha subratllat que aquest edifici complet a Sueca «suposa un increment del parc públic autonòmic en 18 habitatges en una zona classificada com a àrea d’alta necessitat, com es reflecteix en el Catàleg d’àrees de necessitat d’habitatge de la Generalitat».

Per part seua, el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha indicat, després de la signatura notarial, que aquests habitatges seran adscrits a l’Entitat Valenciana d’Habitage i Sòl (EVha) per a la seua gestió, la qual cosa «ens permetrà donar una resposta més àgil a diferents col·lectius amb dificultat d’accés a un habitatge digne a la comarca de la Ribera Baixa».

La directora general de general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que es tracta d’un edifici complet de 18 habitatges, lliure de càrregues, construït l’any 2011 i en bon estat de conservació.

A l’octubre de de 2021 va tindre lloc la comunicació a la Conselleria de venda de l’edifici. L’exercici de tanteig es va realitzar al desembre després de les preceptives visites d’inspecció i valoracions per part del personal tècnic de la Conselleria, resolent-se l’adquisició per resolució del vicepresident segon el mes d’abril passat, culminant-se l’adquisició en el dia de hui.

L’adquisició s’ha produït en aplicació de l’article 10.1.d sobre transmissions singulars del Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, referides a operacions de venda referides a 10 o més habitatges i els seus annexos, per a l’ampliació d’habitatge públic en la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí