La Conselleria autoritza l’ampliació de la subestació elèctrica del polígon industrial ‘Carrasses’ de Llíria

0
817
Polígon industrial 'Carrasses' de Llíria.

La directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, ha informat que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació ha autoritzat l’ampliació de la subestació elèctrica del polígon industrial ‘Carrases’ de Llíria.

Aquesta ampliació ha comptat amb una inversió de prop de quatre milions d’euros i permetrà disposar de 75 MVA de potència, mitjançant una transformació 66/20 kV, amb 18 eixides en mitja tensió. En aquest sentit, Empar Martínez ha subratllat que «resoldrà les necessitats de potència de la zona, associades principalment a la implantació de noves activitats industrials a les quals estan associades inversions i més de 1.000 llocs de treball».

Així mateix, ha afegit que «també permetrà donar subministrament a altres àrees industrials de Llíria, zones residencials i de la pròpia comarca del Camp de Túria».

Cal recordar que la necessitat d’aquesta ampliació de potència en la subestació de ‘Carrases’ es va fer més necessària després de la supressió de la Planificació Energètica pel llavors Ministeri d’Energia, en l’època més dura de la crisi econòmica, de la subestació de transport 220 kV «ST Vallbona», prevista situar en aquest municipi, i les dificultats d’ampliació de les subestacions de Vilamarxant, L’Eliana, Campo Olivar i una altra situada en el mateix municipi de Llíria.

D’entre les actuacions industrials que seran proveïdes destaca l’empresa Power Electronics, que ha decidit concentrar en la seua nova planta de Llíria la producció principal davant el gran creixement que està tenint la seua activitat, fruit de l’enlairament del sector de les energies renovables i del repte de la Transició Energètica d’escala internacional.

«La nostra comesa és facilitar el treball a la indústria i fer possible que l’activitat econòmica es recupere, ens deixarem la pell per a agilitar tràmits i que l’administració no siga la que posa traves sinó la que acompanya amb dinamisme a aquells que generen ocupació sostenible, net i de qualitat», ha subratllat la directora general.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here