La consellera lliura dos habitatges de promoció pública en l’Alcúdia de Crespins


0
723
María José Salvador ha fet el lliurament de les claus
María José Salvador ha fet el lliurament de les claus

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha lliurat les claus de dos habitatges de promoció pública de la Generalitat en l’Alcúdia de Crespins. Allí ha reivindicat un canvi en la política d’habitatge que done un “nou impuls a les accions de rehabilitació i reforma del parc públic d’habitatge” perquè, segons ha apuntat, “hi ha problemes en nombrosos immobles que cal solucionar”.

La consellera ha estat acompanyada per l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero; el director general d’Habitatge, Alberto Sanchis, i per la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Inmaculada Solernou, organisme que gestiona els habitatges de patrimoni públic de la Generalitat.

L’acte forma part del Programa Extraordinari de Lloguer d’Interès Social que la Generalitat té en marxa per a posar a disposició un contingent d’habitatges públics a aquelles persones que hagen perdut el seu habitatge habitual com a conseqüència d’un desnonament hipotecari o altres causes que les poden portar a una situació d’exclusió social.

En el cas de l’Alcúdia de Crespins, al desembre de 2014 l’Ajuntament va sol·licitar la cessió d’ús de dos habitatges de promoció pública per a la seua rehabilitació. Hui la Consellera ha fet lliurament d’aquests dos pisos a dues famílies compostes per parelles amb fills menors, escassos ingressos i una d’elles amb un fill amb minusvalidesa.

D’una altra banda María José Salvador ha destacat que des de la Conselleria s’estan duent a terme obres de rehabilitació d’altres quatre habitatges en l’Alcúdia, per un import de 18.450 euros, amb la finalitat de posar-los a la disposició de veïns amb recursos limitats en el menor termini de temps possible. En l’actualitat, EIGE gestiona en l’Alcúdia de Crespins un total de 40 habitatges, dels quals 17 estan cedits en règim de compra venda, 17 en lloguer, quatre en procés de rehabilitació i els dos restants pendents de reformar.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Alcúdia, Roberto Granero, ha destacat la importància d’aquest acte en lliurar les claus a dues famílies de la localitat que “ho necessiten”. Al seu judici, ha sigut un acte de “justícia social perquè gràcies a açò les dues famílies van a poder viuen en condicions dignes”.

Finalment, la consellera ha mantingut una reunió amb el president de la comunitat de veïns que ha traslladat alguns dels problemes que pateixen aquests habitatges a l’Alcúdia i Salvador s’ha compromès a “estudiar la situació i treballar perquè açò canvie”, ja que, segons ha indicat, “hem de treballar des d’una visió global i no solament de portes endins sinó intentar millorar la vida de les persones”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here