La consellera de Territori visita les obres de la via verda d’Ojos Negros entre Algímia i Albalat dels Tarongers

0
1285
María José Salvador ha visitat la Via Verda al seu pas pel Camp de Morvedre

María José Salvador afirma que la via verda d’Ojos Negros “és un gran pas cap a la mobilitat sostenible i integrada”

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat aquest dimecres que les obres d’adequació que la Generaliat està executant en més de huit quilòmetres per a ús ciclista i per als vianants del tram de la Via Verda d’Ojos Negros entre Algímia d’Alfara i Albalat dels Tarongers “són un gran pas i un clar exemple de mobilitat sostenible, integrada i respectuosa amb el medi ambient”.

Així ho ha declarat Salvador en la visita que ha realitzat a aquestes obres que la Conselleria està desenvolupant amb una inversió de 365.079 euros. Allí ha estat acompanyada per l’alcalde d’Algímia d’Alfara, Ernest Buralla, i l’alcaldessa d’Albalat dels Tarongers, Teresa Pérez Furió. Aquesta actuació està cofinançada amb fons europeus, dins del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’objectiu d’aquesta actuació és connectar la Via Verda Ojos Negros ja executada i actualment en funcionament, que discorre entre Barraques i Algimia d’Alfara, amb el nucli urbà d’Albalat del Tarongers.

Aquesta obra permetrà l’ampliació de la via ciclista de l’antiga via minera, “de tal forma que la Generalitat anirà materialitzant l’objectiu que, en un futur pròxim, tota la Comunitat estiga connectada amb una xarxa de vies ciclistes que permeten un desplaçament segur i agradable tant a bicicletes com a vianants”, ha declarat Salvador.

La consellera ha explicat que des de la Generalitat “hem impulsat moltes actuacions relacionades amb la mobilitat sostenible, però aquesta via és la més important perquè és la que més territori vertebra”.

Així mateix, ha assegurat que aquest tipus d’actuacions evidencien l’aposta d’aquest Consell: “S’ha passat d’aquelles grans inversions d’anteriors governs en qüestions grandiloqüents que no van portar a fer-se a actuacions que posen en valor el territori, que serveixen per a vertebrar territori i permeten promocionar el potencial turístic del nostre entorn i els nostres municipis”.

El nou tram de la Via d’Ojos Negros en el qual treballa la Conselleria d’Obres Públiques comença en les proximitats de l’estació ferroviària Algímia-Torres-Torres i finalitza a Albalat dels Tarongers, en la intersecció de la CV-3242 amb la CV-329.

Senyalització pròpia de via verda

Addicionalment, al llarg del traçat s’instal·larà senyalització de seguretat viària i una altra d’identitat pròpia de la via verda. La consellera ha explicat que aquest tipus d’informació és “fonamental perquè en canviar molt de camins, és molt important que l’usuari sàpia identificar immediatament el traçat de via verda i les normes corresponents”.

Aquesta via ciclista està assentada en l’antiga línia minera que va des d’Ojos Negros, província de Terol, fins a Sagunt. Ara, amb el tram entre Algímia d’Alfara i Albalat dels Tarongers, es prolonga està via minera deixant en menys de 12 quilòmetres el tram que mancada fins a arribar arran de mar a Sagunt. A més, en un futur, també es pretén que puga connectar amb la Via Xurra a Puçol, amb la finalitat que es puga arribar amb bicicleta fins a la ciutat de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here