La consellera Bravo visita les noves dependències de la seu judicial de Sueca

0
3343
Exhibición de arte - shih-tzu
Gabriela Bravo ha visitat les noves dependències.

Les noves dependències, després d’una inversió de 1,2 milions, alberguen dos jutjats, l’Oficina de Víctimes i la Unitat de Valoració Forense

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la nova seu judicial de Sueca «és un pas més en la dignificació de la Justícia» mitjançant la inversió en la millora de les seues infraestructures.

Així s’ha expressat la consellera durant la seua visita a les noves instal·lacions dels Jutjats de Sueca que ha dut a terme aquest dilluns i que estan a 700 metres de la seu principal. L’adequació d’aquesta subseu, en la Ronda del Cabanyal de la capital de la Ribera Baixa, ha suposat una inversió de 1,2 milions d’euros per a situar el jutjat de Primera Instància i Instrucció 6 i el de Violència de Gènere 4, al costat del qual «s’han integrat tots els serveis per a una millor atenció a les víctimes com l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, la Unitat de Valoració Forense Integral i la cambra Gesell».

En aquest sentit, la consellera ha insistit en la importància que els serveis d’assistència a les víctimes estiguen en la mateixa ubicació que el jutjat de Violència contra la Dona perquè, tal com ha recordat, en els últims mesos, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte de Sueca ha atés 170 persones en aquest 2022, de les quals, 160 eren dones i, d’elles, el 90 per cent eren víctimes de violència de gènere.

«Amb aquests nous espais corregim la dispersió judicial a Sueca en passar de tres a dues seus» ha dit la consellera, qui ha afegit que, a més, integren en un mateix lloc «tots els serveis necessaris perquè els jutges, fiscals i operadors jurídics puguen desplegar les actuacions per a atendre i protegir les víctimes, des del primer moment: des que posen la denúncia, els reconeixements psicològics i físics i el judici».

La seu té més de 1.100 metres quadrats i compte, a més, amb una àrea de detinguts amb accés diferenciat als calabossos i al lloc de custòdia i un dispositiu de protecció contra intrusisme i incendis connectat al sistema Cecom central de la Ciutat de la Justícia de València. A més, les noves dependències compleixen «amb tots els estàndards que es reclamen per a una Justícia inclusiva i accessible per a persones amb diversitat funcional».

«Amb l’adequació d’aquestes dependències acabem amb les disfuncions d’espai que ens van traslladar les autoritats judicials, el Col·legi d’Advocats de Sueca i l’Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa amb els quals hem estat en permanent comunicació durant aquest últim any», ha assegurat Gabriela Bravo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí