La campanya ‘Aigua d’Ontinyent’ mostra l’antic traçat d’abastiment del Pou Clar des del segle XV

0
1927
Imatge de la ruta d'Ontinyent

Una visita guiada per tècnics del departament de Medi Ambient permet endinsar-se en alcavors i dipòsits en desús

Les activitats de la campanya “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure” impulsada per l’Ajuntament i l’empresa EGEVASA es reprenien el passat dissabte amb una ‘Ruta per l’antic traçat d’abastiment del Pou Clar’. A la visita, guiada per tècnics del departament de Medi Ambient, i a la qual es va comptar amb l’assistència de la regidora Inma Ibáñez, es donaven detalls als i les assistents sobre les infrastructures d’abastiment de la població des del segle XV fins l’actualitat. El recorregut va permetre endinsar-se en alcavors i dipòsits en desús, per tal d’entendre l’evolució dels darrers segles d’una forma molt visual.

La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, coordinadora de la campanya, recordava que al marc de les activitats de la campanya ‘Aigua d’Ontinyent’ continua oberta l’exposició “Ontinyent, fets d’aigua” a la Casa de Cultura, plantejada per posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat. A la mostra es compta amb un fons documental de més de 2.000 fotografies, a més de vídeos interactius, documents històrics i elements patrimonials, molts d’ells rescatats del passat per a l’ocasió gràcies a una important tasca de documentació i restauració.

Gandia recordava a la ciutadania la possibilitat de concertar visites guiades posant-se en contacte amb el departament municipal de Medi Ambient, tot destacant l’interès d’una exposició “que ens mostra com l’aigua ha estat i és fonamental per a la transformació d’Ontinyent”, assenyalava. L’exposició es pot visitar Ontinyent fins al 4 de gener de 2020 en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de dimarts a dissabte, de 18:00h a 21:00h.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí