La brigada forestal ‘Natura 2000’ elimina espècies invasores a diferents paratges del terme d’Ontinyent

0
3637
Imatge dels treballs de la brigada a Ontinyent.

S’ha actuat als paratges naturals de Fuset, Galindo i Barranc dels Tarongers, controlant especialment l’especie Ailanthus altissima, que redueix la biodiversitat i perjudica les espècies autòctones

Una brigada forestal depenent del Servei de Vida Silvestre i Xarxa “Natura 2000” de la Generalitat Valenciana, està efectuant tasques d’eliminació d’espècies invasores als paratges naturals de Fuset, Galindo i Barranc dels Tarongers, en coordinació amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent.

La regidora de Sostenibilitat Sayo Gandia, ha explicat que estos treballs estan centrant-se principalment en el control de l’especie invasora Ailanthus altissima, “que és molt difícil d’eradicar però que si que puguem tractar de controlar en alguns punts clau”. Inclosa en el Catàleg Espanyol d’Espècies Exòtiques Invasores d’Espanya, es considera una amenaça greu per a les espècies autòctones, els hàbitats i ecosistemes. Pel seu ràpid creixement i la seua capacitat per a prosperar en qualsevol lloc, forma denses arbredes en els marges de les carreteres i redueix la cobertura vegetal de l’estrat herbaci, ja que els seus arrels alliberen substàncies que redueixen la biodiversitat i incrementen la seua dominància.

Parale·lament, s’ha dut a terme treballs de desbrossament i aclarides en paratges singulars com la font de Morera i la font del Moro; i està previst actuar també contra la canya, “Arundo donax”, que també es considera invasora. En aquest cas l’actuació inicial se centrarà en la senda de l’Alba.

La regidora agraïa a la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Conselleria de Agricultura “que per primera vegada s’haja dotat a Ontinyent d’esta brigada, que està prestant servei amb 3 operaris i 1 encarregat a través de l’empresa Vaersa, i amb el suport de la qual està previst comptar als propers anys”. Des de l’Ajuntament s’ha cedit a la brigada una caseta al magatzem municipal adjacent al cementeri, que estan emprant com a base, així com un espai tancat perquè la brigada puga estacionar vehicles.

La Xarxa Natura 2000 és el principal instrument per a la conservació de la natura a la Unió Europea, gestionada a través dels seus països membres i dividida en zones Especials de Conservació. La seua finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els hàbitats més amenaçats d’Europa, contribuint a detindre la pèrdua de biodiversitat ocasionada per l’impacte advers de les activitats humanes i consolidar un ecosistema i una gestió en xarxa d’espais protegits d’interés comunitari.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí