La Biblioteca de Riba-roja organitza la II Marató de Contes Infantils per fomentar-ne la lectura

0
958
Riba-roja
Biblioteca municipal.

La Biblioteca Municipal de Riba-roja de Túria ha organitzat la “II Marató de contes: Quants contes pots contar”, adreçat als infants de tercer i quart de primària dels col·legis de la localitat. Els actes coincideixen, precisament, per commemorar el Dia del Llibre Infantil que tindrà lloc el pròxim 2 d’abril.

Enguany, segons indquen fonts municipals, s’han incorporat nous aspectes en el desenvolupament d’una activitat que pretén ser-ne una eina essencial per fomentar-ne la lectura i les habilitats dels participants a l’hora d’aprofundir en la seua capacitat d’inventar històries i al mateix temps de saber plasmar-les en un registre oral.

La II Marató de Contes de Riba-roja està adreçada a tots els xiquets i xiquetes de la localitat del segon cicle de primària, tercer i quart curs, i, per això, enguany s’ha adreçat una carta a tots els centres educatius públics i concertats a fi que hi haja el major nombre de participants en esta activitat cultural. Els participants potencials tindran fins el proper 12 de març per lliurar els seus treballs.

Precisament, per participar-hi hauran d’inventar un conte i narrar-lo per mitjà d’un àudio d’una durada màxima de tres minuts i, a continuació, remetre’l a la biblioteca municipal de Riba-roja de Túria. Els contes es podran narrar, indistintament, en valencià o en castellà.

Després, els responsables de la biblioteca se n’encarregaran d’unir els contes de tots els participants, per mitjà d’eines tècniques adients, de forma que, finalment, es podran escoltar tots seguits a totes les xarxes socials de l’ajuntament de Riba-roja de Túria i als mitjans de comunicació. De fet, els participants de l’edició anterior van permetre reunir fins a 35 minuts de contes.

Els àudios units es podran escoltar tot coincidint amb el Dia del Llibre Infantil del proper 2 d’abril que, tot i la situació de pandèmia, es pretén que els més joves puguen endinsar-se en el món de la literatura i alhora desenvolupen les capacitats orals que els servirà als seus estudis lectius, especialment en l’estructura del discurs narratiu i en un major bagatge del seu vocabulari, tant en castellà com en valencià, indiquen des del consistori.

La Regidora de Cultura, Záfira Pérez, ha destacat “l’enorme treball, esforç i enginy de les treballadores de la biblioteca municipal de Riba-roja per a continuar fomentant activitats i actes dels nostres joves tot adaptant-se a les circumstàncies a què ens obliga la pandèmia per qüestions de contacte físic o distància social, més tenint en compte l’èxit notable que va tindre este mateix acte durant els durs mesos de confinament”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here