La Bastida de les Alcusses proposa un cap de setmana amb els ibers a Moixent


0
2028
Imatge d'una edició anterior de la jornada de portes obertes

Enguany es compleixen 10 anys des de l’inici de la iniciativa de portes obertes anual ‘Viu un cap de setmana amb els ibers’

El Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València i l’Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses valencianes, organitzen este pròxim cap de setmana l’activitat ‘Viu un cap de setmana amb els ibers’, al poblat iber de la ‘Bastida de les Alcusses’ de Moixent.

Durant els dies 16 i 17 de setembre tindrà lloc la celebració de la desena edició de les Jornades de Portes Obertes al jaciment. A través de les diferents activitats programades, el públic descobrirà els antics habitants de la ‘Bastida de les Alcusses’ i celebrarà l’aniversari d’un jaciment que des de la seua obertura al públic l’any 1990 ha rebut més de 200.000 visitants.

A l’antic poblat els assistents tindran la possibilitat de realitzar una visita guiada amb personatges de l’època o participar en una gimcana que els permetrà descobrir un enigma ocult al jaciment. A més, es podrà gaudir de la ‘Biblioteca Infantil del Museu’ i de tallers.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “les visites didàctiques als jaciments arqueològics constitueixen una oportunitat immillorable per a aprofundir en els coneixements de les cultures antigues. Conèixer millor el context geogràfic i social d’aquests emplaçaments ajuda a rememorar i consolidar el nostre imaginari col·lectiu”, ha indicat.

L’oferta es completa aquest any a Moixent amb la visita al Museu d’Arqueologia, la ‘Iberfira’ –de tapa ibèrica i moixentina–, tallers, teatre i itineraris culturals.

Les jornades de portes obertes de la Bastida de les Alcusses acabaran el diumenge, a les 17:30 hores, a l’Auditori Municipal de Moixent, amb la representació de l’obra teatral ‘Els nostres avantpassats’.

Grups limitats

El nombre de visitants que poden participar en la visita al jaciment és limitat. Els vehicles particulars estacionaran a la base del promontori. L’ascens al jaciment (1,5 Km) es realitzarà en autobusos gratuïts. Les eixides des del pàrquing s’iniciaran a partir de les 9:30 i fins les 12:45 hores, el dissabte i el diumenge; i des de les 16:45 a les 18:15 hores del dissabte. El temps estimat de la visita al jaciment és d’entre 60 i 90 minuts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here