La adaptació de la xarxa ferroviària de empreses de Sagunt costarà més de 7 milions d’euros

0
559
Reunió a la Conselleria d'Economia

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assistit este matí a una reunió en la conselleria d’Economia per a tractar la problemàtica de la xarxa interna ferroviària actual que utilitzen empreses com ArcelorMittal i Thyssenkrupp Galmed.

Esta reunió es deu a la demanda de les empreses, ja que existix una preocupació per la inadaptació de la xarxa ferroviària actual de Sagunt amb l’ample europeu.

A causa de la importància de la logística per a les empreses, és necessari solucionar tot tipus de problemes, especialment amb la connexió ferroviària, que puguen provocar pèrdues en la competitivitat de les empreses. Per este motiu, l’Ajuntament de Sagunt ha decidit fer d’intermediari per a reparar els problemes que puguen tindre les empreses del municipi amb la xarxa ferroviària actual.

A la reunió també ha assistit el conseller d’Economia, Rafael Climent; el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira; la directora gerent de la Confederació Empresarial Valenciana, Inmaculada García Pardo; la diputada autonòmica, Teresa García; i representants de les empreses afectades ArcelorMittal i Thyssenkrupp Galmed.

Segons Quico Fernández, “este problema es planteja des de les empreses més importants i també des d’unes altres que estan connectades o que trauen la seua mercaderia a través d’estes línies ferroviàries, però el ministeri de Foment ha pres la decisió de no instal·lar un tercer fil en el tram Castelló-Vandellós pel cost que té, per tant el que s’ha de fer és adaptar la xarxa ferroviària dins de Sagunt, i per este motiu ens hem reunit hui”.

Fernández ha assegurat que la primera possibilitat que s’ha plantejat és “la signatura d’un conveni entre la Generalitat i les empreses que seran beneficiàries d’una inversió de 7 o 8 milions d’euros, amb la contrapartida que les vies seran compartides i podran ser d’ús per a Adif”. Es tractaria d’un tercer fil compartit, no solament de les empreses, ja que seria públic.

Finalment, Fernández ha assegurat que les direccions d’ArcelorMittal i de Thyssenkrup Galmed tenen “un bon missatge que suposa una major confiança en les seues plantes, que són excel·lents dins dels seus grups, i que tenen el futur assegurat i inversions importantíssimes”. Des de l’Ajuntament, “com a mediador, donem les gràcies a la conselleria d’Economia, al comissionat del Corredor Mediterrani i també a la col·laboració de la Confederació Empresarial Valenciana”.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here