La 8a edició de senderisme a la Vall d’Albaida ofereix este cap de setmana rutes per Benigànim i Albaida

0
987
Casa el Clau d'Albaida
Casa el Clau d’Albaida

La 8a edició de la iniciativa Senderisme a la Vall d’Albaida, impulsat per la Mancomunitat de Municipis, arriba este cap de setmana a Benigànim i Albaida. La iniciativa turística mediambiental té com a princiapal objectiu donar a conèixer els recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall.

Benigànim oferirà este dissabte 26 de setembre la coneguda com Ruta de les Fonts. Així s’iniciarà el recorregut des de l’ajuntament a la plaça Major, es pujarà pel calvari i es passarà per l’Ermita de Sant Antoni arribant a un dipòsit d’aigua potable junt al Picoyo. En una baixada pronunciada s’arribarà a la Font del Frare. Es continuarà la ruta anant a la Font del Pi i d’este indret s’anirà a la Font de Gaspar. La següent aturada, després d’una llarga pujada, serà la Font de la Solanna, fins després tornar a baixar al poble. El recorregut es calcula que tindrà una durada de 4 hores.

Diumenge, Dia Mundial del Turisme, es farà la ruta nocturna a Albaida eixint de la Plaça Major del poble a les 20h. Abans hi haurà un refrigeri al pati d’armes de Palau dels Milà i Aragó. Es començarà anant cap als ‘Mosquitos’, barri que ens portarà al carrer Carrícola i allí es veuran les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan. Després s’iniciarà la senda començant pel camí de Betilla que conduirà a l’inici del sender de la Séquia del Port. Allí es veurà el Molí de dalt de Santa Anna, molí fariner de cup ubicat sobre la séquia mare de la Font del Port, de colonitzacio islàmica. Una vegada en la partida de Sant Anna es visitaran les ruïnes del convent de Santa Anna, que presentava un estil gòtic auster. Se seguirà pel sender de la séquia fins arribar a l’arcabó del naixement, fins anar a la casa el Clau, ubicada al port d’Albaida i d’arquitectura rústica mediterrània, on se soparà. Finalment el camí de tornada passarà pel pont de la Pedrera i el paratge de la Pinada de la Pedrera, fins arribar al centre del poble.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí