La 34a Mostra de Titelles de la Vall d’albaida oferirà 33 representacions a 19 municipis en un cap de setmana

0
1788
Cartell de la mostra

Ontinyent, l’Olleria i Fontanars dels Alforins acolliran tallers pràctics per a públic infantil i adult

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida (MIT) que se celebrarà del 8 a l’11 de novembre estarà composta per 33 representacions de 15 companyies diferents en 19 municipis de la comarca. Així ho anunciaven aquest dilluns a la presentació de la MIT que es va dur a terme al Palau de la Vila d’Ontinyent, un dels nous escenaris que incorpora aquesta edició. La presentació era conduïda per la directora artística, Marisol Limiñana, i en ella van participar el diputat de Cultura, Xavier Rius; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director adjunt d’Arts Escèniques, Robert García; i el conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis, Fede Vidal.

Totes les intervencions van coincidir en destacar el caràcter mancomunat de la MIT i la democratització de la cultura, ja que aquesta iniciativa permet que espectacles de qualitat i amb renom internacional arriben a poblacions molt menudes amb preus molt reduïts i en moltes ocasions gratuïts.

En aquest acte es va donar a conéixer la programació al complet. A les companyies ja anunciades “Cal y Canto”, “Anita Maravillas”, “La Fàbrica de Paraules” i la francesa “Créature”, s’afegeixen “Teatro Arbolé”, “Bambalina Teatre Practicable”, “El Perro Azul”, “La Canica”, “Teatre de l’Home Dibuixat”, “Los Claveles”, “La Matracataca”, “Tiritrán”, “Viridiana”, “Xarop Teatre” i “Marie De Jongh”.

Aquestes 15 companyies, procedents del País Basc, Aragó, Madrid, València, França o Noruega, entre altres, realitzaran fins a 33 representacions, tant per a públic infantil com per a adult, a 19 municipis de la comarca: Benigànim, Atzeneta d’Albaida, Montaverner, Aielo de Malferit, Salem, l’Olleria, Ontinyent, Otos, Montitxelvo, El Palomar, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Albaida, Alfarrasí, Agullent, El Ràfol de Salem, Bocairent, La Pobla del Duc i Quatretonda.

A més de les obres de titelles, la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida inclourà tres tallers pràctics. Des de la companyia “La Matracataca”, Cristian Weidmann impartirà el dia 8 un taller de manipulació d’objectes quotidians enfocat a

l’alumnat de magisteri al Campus d’Ontinyent i el divendres farà una versió infantil del mateix taller a la Biblioteca Municipal de Fontanars dels Alforins. D’altra banda, Alberto Celdrán de “La Fàbrica de Paraules” impartirà també el dia 8, a la Biblioteca de l’Olleria el taller “L’ànima de les coses” dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 10 anys.

Tota la programació al detall es podrà consultar a la web de la MIT i a la de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí