La 32a Festa de les Danses de la Vall reunirà demà al voltant de 600 balladors a Alfarrasí

0
694
danses
Es reuniran dansadors de 17 localitats de la comarca

Demà tindrà lloc a Alfarrasí la 32a Festa de les Danses de la Vall d’Albaida la qual reunirà prop de 600 balladores i balladors de 17 localitats de la comarca. Els participants obriran les actuacions amb els Pastorets als quals seguiran els representants d’el Palomar, Quatretonda, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc, Bellús, l’Olleria, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Castelló de Rugat i Bocairent. Per últim actuaran com a grup convidat l’Escola de dansa de Xàtiva i el col·lectiu amfitrió d’Alfarrasí La Balleruga.

El programa d’actes començarà a les 17h amb la rebuda dels balladors participats i a continuació es farà un passacarrers que portarà els dansadors des del Centre Cultural al Carrer de Sant Antoni, lloc on començarà la dansada a les 18h. Per concloure les celeracions Pep Gimeno “Botifarra” oferirà un recital de cançó.

L’alcaldessa d’Alfarrasí, Rosa Adelina Vidal, ha afirmat que “és una satisfacció ser la seu d’aquest esdeveniment al mateix temps que un gran repte” i que per això “portem prop d’un any treballant amb molta il·lusió per preparar esta entranyable festa que, segurament com cap altra, va lligada a les manifestacions festives de tots els nostres municipis i del conjunt de la comarca”.

Balladors i balladores de setze poblacions de la comarca es reuniran a Alfarrasí per celebrar la 32a Festa de les Danses de la Vall d’Albaida, la manifestació folklòrica més antiga de la Comunitat Valenciana.

A l’acte assistiran alcaldes i regidors de tota la comarca i participaran al voltant de 600 balladors i balladors en una completa representació de danses centenàries i una mostra més del ric folklore dels pobles que conformen la Vall d’Albaida.

Programa d’actes

  • 17.00 h > Centre Cultural > Rebuda dels participants en la festa

  • 17.30 h > Del Centre Cultural al c. de Sant Antoni > Passacarrers a càrrec de tots els dansadors

  • 18.00 h > c. de Sant Antoni, c. del Mig, c. del Dr. Borràs i c. del Dr. Requena > Dansada de la 32a Festa de les Danses de la Vall d’Albaida amb la participació de disset grups amb el següent ordre (a última hora podria produir-se algun canvi)

1. el Palomar

2. Quatretonda

3. Benigànim

4. Albaida

5. Ontinyent

6. Fontanars dels Alforins

7. Agullent

8. Montaverner

9. la Pobla del Duc

10. Bellús

11. l’Olleria

12. Atzeneta d’Albaida

13. Bèlgida

14. Castelló de Rugat

15. Bocairent

16. Grup convidat: “Escola de dansa” de Xàtiva

17. Alfarrasí

  • En acabar tindrà lloc el lliurament de recordatoris a tots els grups.

  • A continuació, sopar i actuació de Pep Gimeno, “Botifarra”

Organitzen: Ajuntament d’Alfarrasí i Grup de danses “La balleruga” d’Alfarrasí

Patrocinen: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, SARC de la Diputació de València, Conselleria d’Educació i Caixa Ontinyent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here