La 25a edició de Sagunt a Escena tanca amb prop de 18.000 espectadors

0
1128
Escena de l'obra 'Èdip' de Sòfocles, representada a Sagunt a Escena

‘Antígona’, ‘Las Amazonas’ i ‘Fedra’ aconseguiren vendre la totalitat de les localitats que es van posar a la venda i el total d’espectadors al Teatre Romà ha sigut de 12.000, la qual cosa suposa una ocupació mitjana superior al 80%

El festival Sagunt a Escena, que organitza l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, tanca la seua XXV edició amb 12.000 espectadors en les representacions del Teatre Romà i 5.900 en les activitats de l’Off Romà.

El festival va començar el 25 de juliol i ha finalitzat el 7 de setembre amb l’actuació al Port de Sagunt de la guanyadora de la ‘Lámpara Minera’ del Festival Internacional del Cante de las Minas. Al Teatre Romà s’han pogut veure 10 espectacles i 13 representacions, ja que de ‘Filoctetes’, ‘Las Amazonas’ i ‘Fedra’ s’oferiren dues representacions.

‘Antígona’, ‘Las Amazonas’ i ‘Fedra’ aconseguiren vendre la totalitat de les localitats que es van posar a la venda i el total d’espectadors al Teatre Romà ha sigut de 12.000, la qual cosa suposa una ocupació mitjana superior al 80%. A més, molts dels espectacles reuniren més de 1.000 espectadors per funció, amb ocupacions superiors al 95%.

Pel que fa a l’Off Romà, aquest apartat del festival ha oferit 14 espectacles amb 22 representacions, ja que dels espectacles ‘Aigua’, coproducció de la companyia Nuc i l’Institut Valencià de Cultura amb la qual es va inaugurar oficialment el festival, ‘La Ciudad Factoría’ i ‘Las Saturnales’ s’ha oferit més d’una representació.

D’aquestes, set representacions s’han oferit en espais teatrals convencionals, la Casa de Cultura del Port de Sagunt i el Centre Cultural Mario Monreal; i sis al Museu Arqueològic de Sagunt; i han reunit un total de 2.000 espectadors. Es tracta d’unes xifres molt altes, tenint en compte l’aforament reduït de les representacions al Museu Arqueològic, que permetien un màxim de 20 espectadors per funció.

Les altres nou representacions de l’Off Romà han sigut gratuïtes i a l’aire lliure i han reunit 3.900 espectadors. Així, el total d’espectadors de l’Off Romà ha sigut de 5.900 i el total del festival, de 17.800 espectadors.

Èxit d’afluència

Aquestes xifres expliquen, segons el director artístic del festival, Juan Vicente Martínez Luciano, “que el públic aprova la línia de programació que hem establit en les tres últimes edicions, amb una composició d’eixos temàtics que donen sentit als espectacles que presentem al Teatre Romà. I la nombrosa assistència a tots els espectacles de l’Off Romà, tant en la seua versió d’espectacles de carrer com en els que es van exhibir en espais tradicionals, mostren la participació i el suport creixents que la societat saguntina està prestant al festival en tots els seus vessants”.

A la vista dels resultats, les diferents institucions que organitzen el festival -i els col·laboradors que donen suport des de diferents sectors a la programació d’aquest- coincideixen a ressaltar el balanç positiu que Sagunt a Escena ha aconseguit en les tres últimes edicions, així com la necessitat d’incrementar el pressupost per a consolidar també els bons resultats i el creixement necessari en les pròximes edicions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here