El jutge deixa en llibertat a l’home detingut a Sagunt per reclutar gihadistes per a Dáesh

0
987
Agents de la Policia Nacional custodien al presumpte gihadista detingut a Sagunt

Se li imputen delictes de caràcter terrorista i haurà de comparèixer setmanalment en el jutjat, lliurar el seu passaport i no eixir del país

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha deixat aquest dimecres en llibertat a petició de la Fiscalia al marroquí detingut el dilluns a Sagunt que formava part de l’aparell de captació del ISIS i que presumptament es dedicava a reclutar i adoctrinar joves per a enviar-los a zones de conflicte.

Després de comparèixer davant el magistrat, l’arrestat, a qui se li imputen delictes de caràcter terrorista, ha quedat en llibertat a petició del ministeri públic amb l’obligació de comparèixer setmanalment en el jutjat més pròxim al seu domicili, de lliurar el seu passaport i de no eixir del país, han informat fonts de l’Audiència Nacional.

Durant els registres policials practicats, els agents van trobar diversos arxius amb continguts pedòfils que ja s’han enviat a un jutjat de Sagunt per si escau obrir una recerca per presumptes delictes de pornografia infantil.

Els investigadors creuen que el detingut, de 47 anys i en situació irregular a Espanya, pot ser el principal responsable de reclutar i enviar a l’Iraq a un jove marroquí de 26 anys al novembre de 2014, qui va acabar morint en un atemptat suïcida mes i mitjà després d’arribar, segons va informar el Ministeri de l’Interior. El seu atemptat suïcida, comès amb un camió ple d’explosius, els va costar la vida a 33 soldats iraquianes i va causar desenes de ferits.

Durant el temps que tots dos van compartir junts en la localitat valenciana, el detingut va oferir “de manera incessant” contingut i propaganda yihadista al terrorista mort, qui dormia de manera habitual en el seu domicili.

Després de la seua mort, l’arrestat presumptament va enaltir en diverses ocasions la figura del jove terrorista i després va continuar captant i adoctrinant a altres persones del seu entorn, amb qui es reunia sota estrictes mesures de seguretat.
Instigador en Internet

Segons la recerca, actuava en Internet com a referent i instigador de grups de persones, als qui oferia el seu habitatge com a punt de reunió per a visionar material de caràcter radical, compartir rutes d’accés als continguts més reservats del Dáesh i donar-los instruccions per a eliminar qualsevol rastre informàtic.

Interior creu que l’arrestat actuava “com una caixa de ressonància” dels missatges i instruccions de l’organització yihadista i li situa com un “potent instigador capaç de crear el brou de cultiu idoni perquè cristal·litzen de manera efectiva en la ment dels nous adeptes la idea de cometre atemptats terroristes”.

A més, el detingut presentava una “personalitat asocial”, deduïda del seu aïllament, que li portava a evitar tot tipus de contacte amb aquelles persones que no professaven la seua religió en els mateixos termes que ell.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here