La justícia valida el procediment de la plaça d’intendent principal de la Policia Local de Xàtiva

0
1305
L'alcalde i la regidora de policia de Xàtiva en una reunió amb els agents

Desestimat el recurs interposat pel Sindicat Professional de Policies i Bombers contra el nomenament d’Antonio Collado com a cap de policia de Xàtiva

El jutjat del contenciós administratiu n.5 de València acaba de desestimar el recurs interposat pel Sindicat Professional de Policies i Bombers (SPPLB) contra els acords de junta de govern de Xàtiva on s’establia el procediment per a la provisió de la plaça d’intendent principal de la Policia Local. En la sentència, el jutge afirma que l’acte administratiu impugnat és conforme a dret. D’aquesta manera, la justícia ve a validar l’actuació de l’Ajuntament en el procés de selecció d’Antonio Collado con a cap de la Policia Local de Xàtiva.

El 8 d’agost de 2016, la junta de govern de l’Ajuntament de Xàtiva aprovava les bases específiques per a la constitució d’una borsa de treball per a la provisió del lloc d’intendent principal de la Policia Local. Per a l’elaboració de les bases, l’Ajuntament va comptar amb la col·laboració de la direcció general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

La plaça d’intendent principal de Policia Local va ser publicada en l’oferta d’ocupació pública de l’Ajuntament. El procediment que es va seguir per a la cobertura d’aquest lloc va ser el de nomenament provisional per millora d’ocupació. El 15 de novembre de 2016, el SPPLB presentava una demanda de recurs contenciós administratiu on demanava la nul·litat del procés.

La sentència, en els fonaments de dret, el document reflexa que “el sistema de nomenament per millora d’ocupació té encaix en l’àmbit de la provisió de places de la policia local”. Més avant, el magistrat afirma que “la restricció de la provisió per millora d’ocupació a la categoria superior resulta congruent amb el fet que el lloc convocat pertanya a la categoria d’intendent principal”.

Respecte a les reclamacions sindicals sobre la borsa de treball creada per a aquest procés, la sentència diu que “es ressalta la capacitat de la corporació per modular els mèrits a prendre en consideració”, així com que “resulta legítima l’opció de l’Ajuntament demandat d’utilitzar com a criteri general el barem aplicable als procediments de mobilitat, si bé introduint alguns apartats addicionals”.

Finalment, el titular del jutjat constata que “tractant-se de la provisió temporal d’un lloc de treball pertanyent a l’escala superior, i en raó a l’especial qualificació exigida, no es considera contrari a dret l’establiment d’una entrevista personal, puntuable fins a un màxim de 10 punts”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí