El jurat del festival de curtmetratges de ‘Novembre Negre’ de Sagunt tria els huit finalistes

0
1060
La gala del lliurament dels premis es farà el divendres 17

El veredicte del jurat es coneixerà el divendres 17 al migdia en una gala en la que s’anunciarà el guanyador i el Premi del Públic

El jurat del V Festival de Curtmetratges Negres ‘Novembre Negre’ de Sagunt ja té seleccionats els huit curtmetratges que finalment competiran en l’última ronda del concurs. D’estos curtmetratges eixirà el guanyador, mentre que els cinc següents millor valorats participaran en el Premi del Públic, el diumenge 26 a les 18 hores, i els dos restants quedaran fora. La selecció final ha sigut àrdua, ja que el nivell dels 19 curtmetratges preseleccionats és alt. El veredicte del jurat es coneixerà el divendres 17 al migdia.

Els huit curtmetratges seleccionats són:

‘La Lección’. Dirigida per Hugo Gómez, realitzador en sèries de televisió com ‘El Comisario’, així com en pel·lícules per a televisió com ‘Yo soy el solitario’. ‘La Lección’ és el seu tercer curtmetratge, una història de drets humans narrada en format thriller.

‘Sesgo, prejuicios y golosinas’. És l’òpera primera de Marc Font, un curtmetratge de gènere que explora els girs de guió. Marc és realitzador del documental ‘Dyarama. Le Teatre des etoiles’ (2017), rodada a Senegal. Presentat per vegada primera a un festival.

‘Screen Cowboy’. Producció francesa dirigida per Morgan Guering, un exercici meta-cinematogràfic que unix passat i present. És el curtmetratge més premiat dels huit finalistes.

‘Suspense o sorpresa’. Producció peruana rodada a Espanya per Daniel Bernal. Un treball també meta-cinematogràfic, amb explícits homenatges a tres formes diferents d’explicar una història, segons el director a qui es vulga imitar. Novembre Negre és el nové festival en el qual participa este curtmetratge.

‘Fugi’t. Dirigit per Marta Bayarri, curtmetratgista que va obtindre molts premis amb la seua primera producció, Una nit. En Fugit, Bayarri analitza la facilitat amb la qual un accident és capaç de canviar tot el món de les persones implicades.

‘Baile de máscaras’. És un treball amb una llarga trajectòria en festivals, dirigit per Javier Oliver, un realitzador del món del curtmetratge. Una història d’abusos sexuals resolta de manera demolidora.

‘Ciudadanos’. El seu director, Marc Nadal, és un altre curtmetratgista de llarga trajectòria, amb una estimable quantitat de produccions i avalat per premis i mencions d’honor. Ciudadanos és un encreuament entre el realisme més actual i la violència que engendra la desesperació.

‘Hurto’. Dirigit per Jerónimo García, Hurto és la trobada entre la delinqüència quinqui i l’alzheimer, una composició entre la delicadesa i l’exabrupte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here