El jurat avala tres propostes de remodelació de la plaça de l’Ajuntament de Bocairent

0
2640
El jurat ha validat els projectes presentats

La resolució del concurs d’idees comptarà amb una votació popular entre el veïnat dels tres projectes presentats

El jurat del concurs d’idees per al condicionament urbà de la plaça de l’Ajuntament de Bocairent convocat per l’Àrea d’Espais públics i naturals va avalar aquest dijous, 17 de maig, la viabilitat tècnica de les tres propostes presentades. D’aquesta forma, ‘Tissatge’, ‘Lienzo’ i ‘Bekirent’s Roots’ passen a la fase de votació popular que s’estendrà del 31 de maig al 15 de juny per a determinar l’opció que finalment s’executarà mitjançant el Pla SOM de la Diputació de València amb una inversió de 178.200 euros.

Abans, però, el consistori organitzarà una sessió pública de presentació de les propostes el 30 de maig a les 20.00 h en la sala Joan de Joanes per a que les autories de cadascuna les defensen davant el veïnat. Es tracta, segons l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, “de continuar donant veu a la ciutadania en la definició del poble que volem i més en una actuació tan emblemàtica com la renovació d’un espai amb tanta transcendència per a la ciutadania”.

El jurat va destacar els punts a favor i en contra de cada proposta i va sol·licitar que per a l’exposició pública puntualitzen qüestions relatives a l’enllumenat, a la circulació i a la protecció de la font central. De ‘Tissatge’, va destacar la inclusió de mobiliari urbà, la reorganització del trànsit i l’ampliació de l’espai públic mentre que assenyalava com a principal debilitat la diferenciació entre la trama del trànsit i la de vianants. Respecte de ‘Lienzo’, l’eliminació de barreres arquitectòniques i la dotació de serveis resulten els aspectes més positius, per contra, la delimitació de la terrassa front a l’Ajuntament penalitzen la valoració. Per últim, de ‘Bekirent’s Roots’ es valora el joc de formes geomètriques i l’ampliació de part de les voreres; en canvi, la dimensió dels espais i l’excessiva zona d’aparcaments i el seu efecte de barrera visual resten atractiu.

La regidora de Turisme, Noelia Vañó, va presidir el jurat integrat per l’arquitecte municipal, Pablo Vicente Martín; l’enginyer tècnic municipal, Jordi Terol; l’arquitecte tècnica de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Vicente Sanz; el cap d’estudis d’arquitectura de l’Escola politècnica superior de la Universitat d’Alacant, Ángel Benigno González així com per Mireia Morató, com a representant de l’Associació veïnal del barri medieval, i per Catalina Gómez, com a presidenta de l’Associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent. L’arquitecte tècnica Maite Tortosa va actuar com a secretària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here