José Pla Barber serà el futur president de consens de Caixa Ontinyent

0
1698
José Pla Barber.

El catedràtic de la Universitat de València és militant del PSPV i ha integrat les llistes municipals socialista d’Ontinyent quan aquestes estaven encapçalades per Jorge Rodríguez

José Pla Barber, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València, serà el pròxim president de Caixa Ontinyent, un càrrec al qual accedirà per consens de partits i sindicats, i que rellevarà al fins ara president Antonio Carbonell, en el lloc des de 2011.

L’elecció de Pla Barber serà possible donada la renovació de 4 dels 9 membres del consell d’administració de Caixa Ontinyent, amb el que la balança d’equilibri de poders tornarà a decantar-se del costat progressista després de 20 anys de tint conservador.

La renovació de 4 dels membres es farà a través d’una única llista pactada fonamentalment per PSPV, Compromís i sindicats. Fonts socialistes que han participat en la negociació afirmen que ha sigut un acord «històric» perquè «s’aglutinen diferents sensibilitats en una única llista, tant progressistes com conservadores». Després de l’aprovació de la llista i del vistiplau del Banc d’Espanya està previst que el nomenament de Pla Barber es produïsca cap al mes d’abril, acurtant aproximadament en dos anys el mandat d’Antonio Carbonell, que havia d’acabar en 2023.

José Pla Barber, és militant del PSPV i ha integrat en diverses ocasions la llista municipal del partit quan Jorge Rodríguez era el candidat socialista a l’alcaldia d’Ontinyent. Membre del consell de la caixa d’estalvis des de fa 20 anys ha sigut l»etern’ candidat progressista a dirigir l’entitat financera.

La presidència de Pla Barber en Caixa Ontinyent ha tingut un capítol previ quan es va pactar, ja amb el PSPV i Compromís en la Generalitat, però amb Jorge Rodríguez a l’Ajuntament d’Ontinyent com a socialista, que l’economista prenguera el relleu de Carbonell a mig mandat, que seria en aquest 2020. Al principi aquest relleu no es va produir després de la investigació del cas Alqueria que investiga a Rodríguez. En aqueix context el relleu es va paralitzar i es va acceptar tàcitament la continuïtat d’Antonio Carbonell al capdavant de Caixa Ontinyent.

Des del partit de Jorge Rodríguez, la Vall ens Uneix, malgrat que no ha participat en les negociacions, la candidatura de José Pla Barber s’ha vist amb bons ulls i es feliciten que s’haja consensuat sense enfrontaments.

Pla Barber, professor de la Universitat de València, és doctor en Ciències Econòmiques amb premi extraordinari de doctorat i certificat europeu i investigador associat del John Dunning Center de la University of Reading (Regne Unit). En l’actualitat és director del màster en Estratègia de la Universitat de València, vicepresident de la European International Business Academy i president de la Academy of International Business Western Europe Chapter. Ha sigut professor visitant en University of Reading, Norwegian School of Management (Noruega), King’s College London (Regne Unit) i ESCE Paris.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí