José Pla Barber, nou President de Caixa Ontinyent

0
2449
José Pla Barber.

El nou president, amb un perfil acadèmic d’alt nivell i experiència financera, compta amb el suport unànime del Consell d’Administració

El Consell d’Administració de Caixa Ontinyent ha triat aquest dimecres a José Pla Barber, per unanimitat, com a President de l’Entitat.

José Pla, nascut a Ontinyent en 1969, és doctor en Ciències Econòmiques amb premi extraordinari de doctorat i certificat europeu, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València i investigador associat del John Dunning Center de la University of Reading (U.K). Expert en direcció estratègica internacional i en competitivitat industrial.

A la seua formació i trajectòria acadèmica, Pla acumula experiència en el món financer per la seua vinculació a Caixa Ontinyent, de la qual és membre del seu Consell d’Administració des de l’any 2000, i en el si del qual ha format part de les seues comissions de gestió, d’inversions i de retribucions i nomenaments. Així mateix, ha sigut membre dels Consells d’Administració de les societats participades per la Caixa. I tot això precisament en un període en què el sector financer espanyol ha experimentat la major crisi de la seua història i la seua conseqüent transformació, amb la pràctica desaparició de les caixes d’estalvis, la bancarització del sector, la concentració d’entitats i els nous desafiaments d’una economia que tendeix a la digitalització.

Banca ètica, territorial i social

José Pla és un ferm defensor de la banca social i en concret del que és una caixa d’estalvis com la d’Ontinyent. Pla destacava que l’aportació a aquestes comarques al llarg de la història, ha permés el desenvolupament d’una economia forta, amb capacitat d’adaptació, i una qualitat de vida als nostres pobles. El nou President de Caixa Ontinyent reafirmava l’important i necessari paper que Caixa Ontinyent haurà de jugar en el futur com a entitat independent: “No té propietaris, la seua propietat correspon a la societat en general; és aqueixa societat la que ens demanda que continuem garantint la disponibilitat dels estalvis, facilitant finançament accessible, i revertint els beneficis en obres socials. I aquest compromís només ho ha assumit i mantingut, durant més de 135 anys, Caixa Ontinyent.”. I és que “altres entitats financeres poden actuar en aquesta zona en funció de les circumstàncies perquè no tenen arrelament ni interdependència, però Caixa Ontinyent és d’ací i sempre estarà en qualsevol circumstància perquè per a això es va crear i perquè el seu futur va lligat al del nostre territori”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí