Jornada borgiana a Canals, localitat bressol del Papa Calixt III

0
1015
Imatge dels participants en la jornada borgiana de Canals

Els professors Luis Pablo Martínez i Joan Francesc Mira van ser els expert que van abordar a Canals la història de la família Borja

Canals va acollir passat dissabte per primera vegada una Jornada Borgiana, on es va donar a conèixer la vertadera importància de Canals com a bressol del Papa Calixt III. En l’acte que va tindre lloc al Centre Cultural que porta el nom del fill més important de la Torreta de Canals es va parlar de part de la història i l’esplendor d’una de les famílies valencianes més universals i poderoses d’Europa als segles XV i XVI.

En aquest sentit, l’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez, va subratllar en la presentació de la mateixa que el què “volem és dignificar la figura d’una família de la qual només s’ha destacat la llegenda més fosca. Valorar la repercussió del papa Borja en la història d’Europa en un moment com el renaixement i l’origen d’aquesta nissaga tan important”.

A l’acte van assistir el Diputat de Cultura, Xavier Rius, el Director General de l’Agència Valenciana de Turisme, Josep Gisbert, i el President de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, entre d’altres. Tots ells van subratllar la importància de situar a Canals al mapa borgià i reivindicar la repercussió del papa Borja en la història d’Europa en un moment com el renaixement i l’origen d’aquesta nissaga tan important, així com aprofitar turísticament els llocs on va començar tot, en aquest cas, Canals com a bressol d’Alfons de Borja, futur Papa Calixt III.

En aquest sentit, des de l’ajuntament van confirmar la intenció de continuar treballant en aquesta línia de donar difusió a la figura del nostre Papa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Museu Valencià d’Etnologia organiza un encuentro ‘Espanta la por’ con bibliotecas y museos locales valencianos

El Professor Miguel Navarro Sorní, catedràtic d’Història de l’Església de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer no va poder assistir per motius personals a la jornada, i el professor Luis Pablo Martínez San Martin va ser l’encarregat de dur endavant les ponències: ‘Alfons de Borja i Canals: L’origen del primer Papa Borja’ i els “Els joves Borja”. Finalment, ‘La Roma que es va trobar Alfons de Borja’ amb l’escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira i Casterà, va tancar aquest seguit de ponències tan interessants al voltant d’aquesta família valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here