Jorge Rodríguez xifra provisionalment en 15 milions els danys ocasionats per la gota freda a Ontinyent

0
826
Imatge dels treballs que es realitzen al col·lector del Clariano d'Ontinyent

L’alcalde alerta de que “els efectes del canvi climàtic van a perdurar, el col·lector no pot seguir més dins del riu”

“Els efectes del canvi climàtic van a perdurar, el col·lector d’Ontinyent no pot seguir més dins del riu”. Així ho manifestava hui l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa on es feia un balanç inicial dels danys registrats per l’històric episodi de pluges registrats a la ciutat, que ha deixat provisionalment més de 15 milions d’euros en danys als bens públics.

D’esta quantitat destaquen els 9 milions que s’estima que costaria condicionar de manera permanent el sistema de depuració d’aigües de la ciutat per fer front a nous episodis com aquest, una situació davant la qual reclamava a les administracions superiors “que no desvien la mirada quan es deixe de parlar de la catàstrofe. Paliar els danys, sí, pero calen canvis estructurals, perquè açò ens ha de servir d’aprenentatge, el canvi climàtic està fora de dubte”, destacava.

A la roda de premsa, la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, explicava que la propera setmana ja s’hauran pres mesures provisionals per reduir notablement els més de 9.000 metres cúbics diaris d’aigües residuals urbanes i industrials que estan vessant-se al riu des que es van trencar els col·lectors principals, però incidia en què “estes solucions són provisionals i no serviran davant altre episodi encara que no siga tan intens. Necessitem una millora definitiva, i així anem a traslladar-ho a la Conselleria de Medi Ambient”, assenyalava.

El regidor de camins, Manuel Cuesta, explicava que des de la brigada d’obres i les empreses contractades com a reforç, s’han fet més de 60 actuacions a camins on s’ha recuperat la normalitat amb un treball intens i la intervenció de 6 retroexcavadores. Amb tot, “tenim també altres 22 actuacions de més calat, per un import amplament superior al milió d’euros, davant les quals hem disposat alternatives al veïnat, però que requereixen de més esforços, més temps, i l’ajuda d’altres administracions”, explicava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here