Jorge Rodríguez presenta l’arribada de la mostra ‘Memòria de la Modernitat’ a Ontinyent per a la tardor

0
1572
Jorge Rodríguez a Fitur junt a membres de l'Ajuntament d'Ontinyetn de la Mancomunitat i la Diputació

La ciutat mostra des d’este dimecres els seus atractius turístics en un recinte on es preveu la visita de 250.000 persones entre professionals i públic de 165 països

‘Memòria de la Modernitat’, l’exposició de la Diputació de València amb més de 100 obres d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crónica, arribarà a Ontinyent esta tardor. Així ho confirmava hui l’alcalde d’Ontinyent i president de la Corporació Valenciana, Jorge Rodríguez, en la presentació a la Fira Internacional de Turisme FITUR de la que és la mostra més important de la història de la Diputació. Una exposició que sorgeix de la voluntat de d’acostar la institució a les comarques i democratitzar la cultura, compartint amb la ciutadania l’increïble patrimoni artístic que guardava la Diputació en despatxos i magatzems”, explicava Jorge Rodríguez.

A més a més, l’exposició es presentava com “una bona mostra de la capacitat de la Diputació per a crear ofertes turístiques concretes que atraguen nous visitants, sempre en col·laboració amb la Agència Valenciana del Turisme”. Dins d’esta estratègia s’inclou l’impuls al protagonisme de comarques i municipis, en un espai conjunt pel qual s’espera que passen 250.000 persones entre professionals i públic de 165 països, i on al cas d’Ontinyent s’inclou la promoció dels atractius naturals, històrics, gastronòmics i festius locals.

A la presentació a FITUR de ‘Memòria de la Moderintat’, Jorge Rodríguez destacava que amb esta exposició “volem que els ciutadans coneguen el treball d’artistes com Sorolla o Pinazo, que van ser becats per aquesta diputació, la qual cosa hui coneixeríem com ‘Erasmus’; així com la modernitat d’una institució que sempre va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes”, explicava. Cal recordar que per a exposar la mostra (que estarà prèviament de març a agost a la ciutat de Gandia), Ontinyent ha iniciat el procés per remodelar la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara, de manera que aquesta puga acollir grans exposicions. El projecte de rehabilitació i reparació parcial d’aquest espai originari del SXVIII té un pressupost de 300.000 euros, que compta amb una ajuda econòmica del 50% de la Diputació de València a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) convocat per la corporació valenciana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent instal·la aparcabicis a tots els barris per fomentar l'ús de la bicicleta "en la desescalada i més enllà"

Natura, història, festa i gastronomia ontinyentina a FITUR

Jorge Rodríguez destacava l’ampla oferta que poden trobar els visitants de FITUR en l’espai destinat a Ontinyent, on també estava present el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, i que enguany projecta especialment els atractius naturals (el paratge del Pou Clar o les rutes pel terme) històrics (La Vila, el Palau o els refugis antiaeris de Tortosa i Delgado i el Regall), així com les festes (Moros i Cristians, Purísima) lligades a la gastronomia local.

A tal efecte, dissabte a les 13:30 hores tindrà lloc una interpretació del “Cant dels Angelets”, cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals de la ciutat, i que comptarà amb la participació directa o indirecta d’una expedició de més de 150 persones. En finalitzar la interpretació del cant s’aprofitarà per oferir una degustació d’embotit tradicional ontinyentí, repartint-se també díptics específics sobre el Cant i la gastronomia local típica durant les festes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here