Jorge Rodríguez ja és oficialment candidat a l’alcaldia d’Ontinyent pel PSPV

0
1072
Rebeca Torró i Jorge Rodríguez

Aquest dimecres finalitzava el procés per poder convocar primàries i no s’ha presentat cap candidatura perquè Rodríguez continua amb la seua pel manteniment del secret de sumari del cas ‘Alqueria’

A les 14h d’Este dimecres 5 de desembre es complia el termini màxim per presentar avals per disputar a Jorge Rodríguez la candidatura a l’alcaldia d’Ontinyent pel PSPV, i no ha hagut sorpresa i l’alcalde aspirarà a ser reelegit (al menys de moment).

La situació és que Jorge Rodríguez está investigat per prevaricació i malversació dins del cas ‘Alqueria’, per la qual cosa va haver de deixar la presidència de la Diputació de València, però no va renunciar a l’alcaldia. Així, després d’un intent fallit de la direcció del PSOE de Madrid a finals de setembre d’intentar vetar a Rodríguez quan anava a ser proclamat candidat per falta de rivals interns, un acord intern del partit va prorrogar la possibilitat de fer primàries fins a este dia 5, depenent de que no s’alçara el secret de sumari amb acusacions de pes.

Com que el secret s’ha prorrogat vàries vegades i l’última va ser el passat 27 de novembre, la situació ha passat a ser la mateixa que en setembre abans de l’ingerència de Ferraz: no han calgut primàries, Jorge Rodríguez és el candidat i ara tot depén del que diguen els tribunals abans de les eleccions. Així, l’única forma de que Rodríguez no siga candidat es que l’alce l’anomenat secret de sumari i les acusacions siguen d’una importància suficient perquè haja de renunciar a la seua carrera política, la qual cosa obligaria a l’elecció directa d’una candidata o candidat alternatiu.

Ara queda mig any per a les eleccions municipals, però mentrestant Jorge Rodríguez té sobre la seua candidatura una espasa de Dàmocles que no sap en quin moment pot caure, ni si cau i ni si el fereix.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí