Jorge Rodríguez: “hem d’aprendre de la DANA i adaptar Ontinyent a la nova realitat del canvi climàtic”

0
642
Jorge Rodríguez, durant la inauguració

L’alcalde d’Ontinyent presenta l’exposició fotogràfica que commemora el primer aniversari de la major tempesta registrada de la història local

“Hem d’aprendre de la DANA i adaptar la ciutat a la nova realitat del canvi climàtic”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la presentació aquest dijous als mitjans de comunicació de “#DANAOntinyent un any d’una tempesta històrica”, exposició de prop de 100 fotografies organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica d’Ontinyent (AFO) que romandrà fins al 26 de setembre la Casa de Cultura.

A la seua intervenció, Jorge Rodríguez posava en valor i agraïa el treball dels bombers i les forces i cossos de seguretat que, junt amb el personal de l’Ajuntament, “van ser claus perquè fora possible allò realment més important aquell dia, que és que ningú va morir”. L’alcalde recordava que un any després d’aquell 12 de setembre, s’han fet i encara continuen fent-se tot un seguit d’actuacions amb ajuda d’altres administracions per tal de minimitzar l’efecte de futurs nous episodis com aquest.

Aquest treball, que no s’ha vist interromput per la pandèmia, ha suposat obres per valor de mes de 2 milions d’euros en camins i vials; el treball en la compra de les cases del carrer Cantereria per convertir-lo en un parc inundable amb una inversió prevista d’altres 3’2 milions; les actuacions als col·lectors a espera de l’obra al col·lector principal que la Generalitat s’ha compromès a sufragar amb 8 milions d’euros més; o intervencions a espais concrets com la prevista a la zona del carrer Enric Valor amb ajuda de la Diputació de València.

Un catàleg completarà l’exposició

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, tenia paraules d’agraïment per a l’Associació AFO i per als mitjans de comunicació que han cedit imatges per a la mostra; i avançava que la mateixa serà completada amb un catàleg que inclourà junt a les imatges textos d’Alfred Bernabeu,

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La sala d’estudi 24 hores d'Ontinyent amplia la seua capacitat davant l’elevada demanda

cronista oficial de la ciutat; Pablo Guerra, responsable de l’observatori meteorològic del col·legi La Concepción; el periodista José Luis Torró i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

El President d’AFO, Luis Botella, posava de relleu el treball conjunt dut a terme amb l’Ajuntament i destacava que les imatges seleccionades “dona bona idea d’allò que es va viure aquell dia, i d’alguna manera endinsar-se allí”. L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 10:00 a 13:30 h i de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 h amb aforament limitat i us obligatori de mascareta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here