Jorge Rodríguez fa balanç de l’equador de legislatura a Ontinyent: “unitat” davant uns mesos “durs i tràgics”

CaixaBank - MyBox

0
535
L'alcalde Jorge Rodríguez ha estat acompanyat dels regidors de la Vall ens Uneix.

L’alcalde d’Ontinyent destaca l’impacte i la resposta a les inundacions de la DANA i la pandèmia de la Covid-19

“Dos anys després de les eleccions municipals de 2019, pense honestament que hem sabut respondre des de la unitat al reptes que ens havia encomanat la ciutadania. Han estat 24 mesos complexos, durs, i per què no dir-ho, tràgics, però durant els quals s’ha comprovat de la pasta que està feta la nostra gent”. Així iniciava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el balanç dels dos primers anys de l’actual legislatura en el dia de l’aniversari de les darreres eleccions. Un balanç que feia en una roda de premsa al Museu del Tèxtil, on compareixia acompanyat dels 17 regidors i regidores del Govern d’Ontinyent, i on començava repassant l’impacte i la resposta a les inundacions de la DANA i la pandèmia de la Covid-19.

De la DANA destacava en primer lloc la “resposta exemplar de les forces de seguretat i de tot l’equip tècnic i polític de l’Ajuntament, per atendre des del primer moment a les persones de manera professional i molt humana”. Una situació, la del temporal, que ha estat aprofitada com una oportunitat d’acabar amb les inundacions a la Cantereria, amb l’adquisició dels habitatges de la zona i la creació d’un parc inundable i un recorregut mediambiental. A més a més, s’ha reparat i reforçat desenes de camins i ponts i s’està treballant en un projecte que evitarà les inundacions dels baixos de l’entorn de l’Almaig i en la renovació del col·lector principal.

Quant a la reacció municipal a la COVID-19, Jorge Rodríguez posava de relleu la posada en marxa del Pla Tornem Junts per mobilitzar vora 8 milions d’euros per promoure l’activitat econòmica després del confinament; repassant altres accions com les obres i serveis adjudicades a

empreses locals; els xecs consum Tornem Junts; les ajudes a autònoms i comerciants o la creació public-privada del Clúster Tèxtil Sanitari. També destacava l’esforç per mantenir en funcionament la maquinària administrativa i repassava els serveis extraordinaris d’atenció a les persones, com el de transport de la compra i medicaments a domicili; l’acompanyament psicològic; el menjador per a menors vulnerables; el programa psicopedagògic o les iniciatives telemàtiques de foment de la cultura i l’esport, entre d’altres. L’alcalde també agraïa la implicació dels treballadors i treballadores municipals; el suport i l’empatia dels agents socioeconòmics i les associacions; i la “lliçó a l’alta política” donada pels partits representants a l’Ajuntament, aprovant per unanimitat el pressupostos de 2021.

15 milions invertits

Jorge Rodríguez repassava a continuació els projectes executats en estos dos anys, als quals, malgrat les circumstàncies viscudes, s’ha executat més de 15 milions d’euros en inversions. Dels projectes executats al·ludia a alguns com la finalització de la I Fase del Museu Tèxtil; la reabilitació del Pou dels Tarongers; la nova unitat terapèutica d’AFAO; la rehabilitació d’una vivenda per a ADIEM i la contribució a la posada en marxa del nou Centre de Dia per a malalts mentals; a més de les obres del nou anell ciclopeatonal; el servei de prèstec de bicicletes elèctriques; la gratuïtat del bus urbà o els avanços en administració electrònica i transparència a través de la nova web municipal; entre d’altres.

Pel que fa als objectius per a la segona part del mandat, el primer edil repassava algunes de les inversions que hi ha previst completar amb fons municipals i amb els 76’8 milions d’euros d’ajudes aconseguides de la Generalitat, el Govern d’Espanya i la Unió Europea. Entre estes actuacions estan en l’horitzó accions com l’execució del nou Hospital; les principals obres del programa “Edificant” la rehabilitació de la muralla a La Vila; la continuació del les obres del Pla d’Eficiència Urbana amb obres com les que s’iniciaran als propers dies al carrer Salvador Tormo; l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Pont Vell i de Benarrai; la II Fase del Museu Tèxtil o la remodelació del Carrer Sant Antoni; a més d’altres com els nous avanços en la modernització dels polígons industrials.

L’alcalde finalitzava fent una lectura positiva de la pandèmia en tant en quant “està servint per accelerar canvis tant als nostres hàbits com consciències. Necessitem canviar cap a un model de vida més sana, verda i sostenible, i en eixe canvi profund i sostingut, el Govern d’Ontinyent va a posar tot el seu esforç, i estem convençuts que trobarem, com sempre, el suport de la ciutadania d’Ontinyent”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here