Jorge Rodríguez destaca la solidaritat de les falles de Picassent

0
1066

El president de la Diputació ha visitat la Falla de l’Om, el casal de la qual es cremà fa dos mesos, acompanyat per l’alcaldessa, Conxa García, i la resta de comissions d’un poble «molt faller» | Rodríguez: «Volem tindre proximitat amb el món faller, especialment en un any en què està present la lluita per la declaració de la UNESCO» | La comitiva fallera ha acompanyat Rodríguez a la Falla del Carrer Nou, primer premi infantil, i a la Falla Nord, la guanyadora enguany a Picassent

Fotos: Abulaila.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dijous les falles de Picassent, a l’Horta Sud, on ha destacat la «solidaritat de totes les comissions que han convertit aquest municipi en un poble molt faller».

1- Jorge Rodríguez visita las fallas de Xàtiva foto_Abulaila (4)

Rodríguez ha participat al costat de l’alcaldessa i diputada provincial, Conxa García, en un almorzar amb les vuit falles de Picassent, que ha tingut com a amfitrions als fallers de l’Om i de Nord.

«El món faller és molt solidari, com s’ha demostrat en la campanya de la Diputació, amb la qual s’ha aconseguit que les falles s’adherisquen a la lluita contra la violència de gènere» —ha dit Rodríguez davant de la falla guanyadora d’enguany a Picassent. «Es demostra que no només hi ha festa i tradició, sinó també molta solidaritat. Havem volgut tindre aquesta proximitat amb el món faller, i especialment en un any en què està molt present la lluita per a aconseguir la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat» —ha continuat el president, qui, abans de les de Picassent, va visitar les falles de Xàtiva, i aquest divendres visitarà les d’Alzira i Gandia.

falles-picassent

Per la seua banda, l’alcaldessa, Conxa García, ha agraït a Jorge Rodríguez la visita, «la primera que un president de la Diputació fa a les falles de Picassent». García ha felicitat les falles guanyadores i també la resta de comissions de Picassent, algunes d’elles molt nombroses, per l’aportació a la festa i al teixit social del municipi.

Visita casal falla de l'Om de Picassent foto_Abulaila (4)

La comitiva ha visitat la Falla del Carrer Nou, primer premi infantil, i la Falla Nord, gran triomfadora del curs faller a Picassent, i a continuació s’ha desplaçat fins a la Falla de l’Om, on Jorge Rodríguez i Conxa García han sigut rebuts pel president de la comissió, Daniel Martorell, i la fallera major, Paula Castillo.

Totes les comissions de Picassent han coincidit en aquest matí faller en un gest solidari a l’Om, que veié com el seu casal es cremava fa dos mesos. La comissió perdé alguns dels seus ninots i estendards històrics, però per sort no calgué lamentar danys personals.

Visita Fallas en Picassent foto_Abulaila (2)

Després de felicitar els presidents i les falleres majors de les falles guanyadores, Rodríguez ha mostrat la seua sorpresa en comprovar l’esforç dels fallers de l’Om, que en unes setmanes han aconseguit reparar els danys de l’incendi causat per un curtcircuit en la part posterior del casal, que afectà pràcticament tota la instaŀlació.

falles-picassent-3

En l’acte faller conjunt d’aquest dijous han participat, a més dels fallers de les vuit comissions, els integrants de la Junta Local Fallera amb el seu president, Israel Sanchis, al capdavant. Tant la Junta Local com l’alcaldessa han destacat l’esperit faller de Picassent, que enguany celebra el trenta-cinqué aniversari de dos de les seues falles: Carrer Nou i l’Ermita.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí