Jorge Rodríguez demanarà al jutge el sobreseïment del cas Alqueria perquè «no té cap recorregut penal»

0
563
Jorge Rodríguez, presidint un consell d'administració de Divalterra

L’expresident demana compareixer davant del jutge per aclarir «punt per punt» les acusacions en considerar que, en el pitjor dels casos, es tracta d’un assumpte merament administratiu

L’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat que sol·licitarà declarar davant el jutge del cas Alqueria «tan prompte com siga possible». Després de conéixer-se les acusacions que ha presentat Fiscalia el també alcalde d’Ontinyent ha afirmat que vol comparéixer voluntàriament «per a aclarir fil per randa un assumpte que no té cap recorregut penal».

Rodríguez assenyala que «en el pitjor dels casos, es tracta d’un assumpte merament administratiu» per la qual cosa demanarà al jutge el sobreseïment de la causa. Els arguments de l’expresident de la Diputació es basen en que «tota la causa gira entorn dels nomenaments de set alts càrrecs, la legalitat dels quals no solament ve avalada per varis dels informes emesos, sinó que, a més, la doctrina jurídica i la jurisprudència els recolza totalment». Per això adverteix que la investigació tindria el seu origen en «opinions jurídiques contraposades»; davant això resumeix que «per descomptat això mai pot ser matèria que haja de tractar el jutjat penal».

Entre els arguments de defensa Jorge Rodríguez explica que «tots els alts càrrecs tenien unes funcions determinades, van exercir les seues tasques i van complir amb les seues obligacions, com queda de manifest en els arxius de la Diputació i Divalterra”, ha afegit Rodríguez, «per la qual cosa és una absoluta falsedat que aquests alts càrrecs no treballaren». Amb això conclou que «no se sosté l’acusació de prevaricació i, molt menys, la de malversació de fons».

«Actuació policial desproporcionada»

Després de la seua argumentació Jorge Rodríguez afirma que la conclusió de tot és que «l’actuació policial va ser absolutament desproporcionada» lamentant que tot l’operatiu va generar «alarma social», arribant a passar una nit en el calabós tant Rodríguez com els seus col·laboradors també investigats.

A més també critica que es decretara el secret de sumari, a més d’un segon registre que ha considerat que va tindre tints polítics per produir-se just el dia abans de la seua proclamació com a candidat a Ontinyent.

Desacredita el «govern paral·lel»

Un dels aspectes als quals s’ha referit Jorge Rodríguez ha sigut la consideració de l’informe de Fiscalia que la contractació de set alts càrrecs vinculats al PSPV i Compromís constituïen un «govern paral·lel» al consell d’administració de Divalterra. Però l’expresident provincial assegura que «en realitat el consell d’administració, on estan representats tots els partits, va anar sempre el màxim òrgan de decisió de l’empresa», encara que accepta reunions prèvies de consellers dels quatre membres del govern provincial (PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú) «per a consensuar la postura de l’equip de govern».

Jorge Rodríguez finalitza assenyalant que, a la seua entrada a la Diputació, «ens trobem amb un informe de la Intervenció General de l’Estat en el qual es destacava que hi havia 670 persones contractades en Imelsa sense cap procés de selecció», i que un d’ells era un dels denunciants del cas Alqueria, que «va ser contractat a dit en l’època que va ser gerent de l’empresa Marcos Benavent».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here