Jorge Rodríguez deixa de delegar l’alcaldia d’Ontinyent perquè «no té sentit» mentre no s’alce el secret de sumari

0
1376
Ana Barceló, Jorge Rodríguez i Rebeca Torró, durant l'entrevista a conselleria

Des del PSPV de la ciutat expliquen que «una vegada organitzada la defensa i mentre no s’alce el secret de sumari no té sentit continuar delegant l’Alcaldia d’una ciutat en la qual no s’investiga gens»

Jorge Rodríguez, l’expresident de la Diputació de València investigat dins del cas Alquería, ha reprès la seua activitat com a alcalde d’Ontinyent, un retorn que des de les files socialistes es relaciona amb la dilatació del manteniment del secret de sumari del cas que investiga a Rodríguez.

cal recordar que Jorge Rodríguez va ser suspès de militància després d’una «aparatosa» operació policial, segons com la va definir el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, qui va demanar la seua dimissió. Així ho va fer del càrrec de president de la Diputació, però no del càrrec d’alcalde, funció que ha delegat durant les tres últimes setmanes en la seua mà dreta municipal, Rebeca Torró, fins a aquest dilluns.

La volta a les funcions d’alcaldia va ser explicat en un comunicat fet públic pel PSPV d’Ontinyent en les xarxes socials, apuntant que «una vegada organitzada la defensa i mentre no s’alce el secret de sumari no té sentit continuar delegant l’Alcaldia d’una ciutat en la qual no s’investiga gens. Estem convençuts que una vegada s’òbriga el secret del sumari tot quedarà aclarit i, per tant, esperem que aqueix dia arribe com més prompte millor».

Els socialistes afirmen que «ens felicitem que el nostre Alcalde recupere l’agenda institucional i sobretot que ho faça per a reunir-se amb la consellera Ana Barceló per a seguir treballant en el nou hospital d’Ontinyent». I és que Rodríguez ha explicat contínuament amb el suport dels seus més propers, començant pels treballadors de l’Ajuntament, així com també per la pròpia Rebeca Torró que ha accedit a l’acta de diputada provincial que va abandonar Rodríguez demostrant la seua disconformitat amb la situació en afirmar que prenia possessió «per responsabilitat política».

Aquesta dilatació dels temps en la recerca ha causat malestar entre els imputats dde l’Operació Alqueria. Així varis d’ells han presentat un recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de València a la decisió del titular del jutjat d’Instrucció número 9 de València de prorrogar el secret de sumari de la causa durant un mes més. Els investigats consideren que mantenir la causa secreta per a les parts cau en contradicció amb haver-los deixat en llibertat després de les detencions. I és que, segons els recurrents, el magistrat justifica el manteniment del secret en què no es pose en risc el secret de les actuacions i els va decretar la llibertada després de prendre’ls declaració perquè no hi havia risc que cap dels investigats poguera ocultar, destruir o alterar fonts de prova.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí