Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent esborrant del mapa al PSPV i aconsegueix el diputat provincial


0
1719
Jorge Rodríguez, celebrant la seua victòria en la nit electoral

El que fora alcalde socialista agrana del mapa al PSPV i millora fins i tot els resultats històrics de 2015 aconseguint el 65% dels vots

L’envit llançat per Jorge Rodríguez al PSPV li ha eixit aclaparantment triomfador. El desafiament que va fer l’alcalde d’Ontinyent promovent la seua pròpia candidatura independent a la ciutat després de mostrar-li el partit la porta d’eixida per la seua imputació en el cas Alqueria li ha valgut una nova majoria absoluta aclaparadora, millorant amb tres regidors més els resultats que va aconseguir en 2015 que ja van ser històrics, però a més agranant de l’ajuntament al PSPV.

El resultat ha sigut aclaparador: 17 regidors La Vall ens Uneix, 2 Compromís i 2 PP. Pel camí Jorge Rodríguez no solament s’ha emportat per davant al PSPV, sinó també els únics regidors que tenien Ciutadans i EUPV, i robant un edil també al PP.

Però la revolució de vots s’entén a més en un context de baixada de la participació. El partit de Jorge Rodríguez ha crescut lleument en vots amb més d’un centenar més de vots (12.223 en total), mentre la participació ha baixat en tres punts. Els altres dos partits que han tingut representació en el ple amb 2 cadascun, Compromís i PP, han empatat a vots (2.032).

El PSPV s’ha afonat fins a quedar-se com a penúltima força, només superant a Unides Podem, i per darrere de Ciutadans. Els socialistes s’han quedat amb 736 vots, un 3,95% del total en una ciutat on el PSPV ha governat durant la majoria de les legislatures.

Diputat provincial

Un altre objectiu secundari que ha aconseguit La Vall ens Uneix és el diputat provincial pel partit d’Ontinyent, ja que amb els 12.653 vots aconseguits entre els 6 municipis en els quals s’ha presentat s’ha imposat a PSPV, Compromís i PP.

No obstant això aquest diputat (que no és segur que siga el mateix Jorge Rodríguez) no serà decisiu en la confecció del govern de la Diputació de València, on PSPV amb 13 i Compromís amb 5 tindrà una majoria sobrada per a mantindre un executiu progressista.

Cal destacar també que, encara que concentrats en aquests sis municipis, La Vall Ens Uneix s’ha alçat com a sisena força política de la província de València, per darrere de Vox i per davant d’EUPV. Els seus vots, a més de l’alcaldia d’Ontinyent, també li serviran per a governar amb majoria absoluta al Palomar i Bufali, on han crescut en suports respecte a la legislatura anterior quan els seus candidats es van presentar en llistes socialistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here