L’IVACE destinarà a Sagunt quasi 800.000 € a la millora dels polígons industrials de Sepes i Ingruinsa

0
883
Polígon industrial de Sepes de Sagunt

Estes ajudes permetran finançar tots dos projectes assumint el 100% dels costos, amb l’objectiu de millorar les seues instal·lacions

L’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) destinarà un total de 783.804 euros a la millora de dos polígons industrials de Sagunt durant 2018 i 2019. Concretament, els espais que es beneficiaran d’esta ajuda són el polígon Ingruinsa i el de Sepes, que rebran una subvenció que permetrà finançar els projectes al 100%. Entre altres actuacions està previst realitzar repavimentacions, renovar les voreres, senyalització horitzontal i vertical estandarditzada, reordenació del trànsit, creació de zones verdes, creació d’una pàgina web per a posar en valor els polígons, etc.

D’una banda, el polígon Sepes, que compta amb una superfície d’1.238.504 metres quadrats, rebrà una subvenció de 575.982 euros que s’efectuarà en dos pagaments. La primera de les quals s’executarà per al present exercici i ascendix a 368.814 euros. D’altra banda, l’espai industrial d’Ingruinsa, de 563.596 metres quadrats de superfície, compta amb una ajuda per valor de 207.822 euros, dels quals 129.257 s’abonaran en 2018. La resta de la subvenció s’abonaria en 2019.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat que “rebre la subvenció per a invertir en el polígons Sepes i Ingruinsa és una gran notícia; són dos polígons que tenen una llarguíssima trajectòria, que estan amb, pràcticament, el 100% d’ocupació, però que necessiten una posada al dia, sobretot en matèria de manteniment, de repavimentació, de voreres, de senyalització, de pàgines web… En el seu moment eren polígons avançats, però que avui dia s’han d’actualitzar”. Fernández ha donat les gràcies a la Conselleria d’Economia per l’ajuda “que ens va a permetre donar una nova imatge als polígons més d’acord amb el que són estos barris industrials de la ciutat. Hem obtingut el 100% de les subvencions que es poden obtenir i per tant també felicitar els treballadors de l’Ajuntament de Sagunt que han fet l’expedient perquè açò ens permet traure el màxim rendiment a les subvencions”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Pla Director de la línia fèrria Sagunt-Terol-Saragossa estarà llest en tres mesos

El regidor de Manteniment i Contractació, Pepe Gil, ha declarat que “els projectes aprovats van ser elaborats fa uns mesos per tècnics contractats perquè feren les memòries valorades. També van plantejar actuacions per a maximitzar el rendiment i, segur, millorar els polígons de Sepes i Ingruinsa, fent-los més atractius i adequats per a poder realitzar activitats industrials i comercials”.

“Cal agrair molt especialment a Teresa Garcia, diputada de les Corts Valencianes, el treball realitzat perquè l’ordre de les subvencions vera la llum i als departaments que han col·laborat perquè els projectes presentats obtingueren la puntuació que ens ha permés que ens donen el 100% de les quantitats demanades”, assegura Pepe Gil. Els departaments implicats han sigut el de Promoció Econòmica, Urbanisme, Patrimoni, Contractació i Manteniment, que ha sigut fonamental a l’hora de coordinar els treballs.

És important destacar que les subvencions s’han atorgat en règim de concurrència competitiva, un procediment a través del qual s’han seleccionat els millors projectes. D’esta manera, el regidor de Manteniment assegura que “este ‘premi’ no és més que el reconeixement per fi d’un treball ben fet i plantejat”.

Estes subvencions s’inclouen dins del pla d’ajudes a Parcs Empresarials destinades a la millora i modernització de polígons 2018-2019. Per a açò, enguany el pressupost ha ascendit a 24,59 milions d’euros per a la millora de 166 polígons de 106 municipis i 23 comarques, arribant així a pràcticament a totes les comarques del territori.​​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here