L’Ivace subvencionarà la fibra òptica, els nous vials i millora de zones verdes per als polígons de la Costera

0
2544
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, junt al conseller d'Economia Rafa Climent

El conseller d’Economia, Rafa Climent, explica el pla de la Generalitat davant de representants de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a Xàtiva que l’Ivace “subvencionarà la millora de zones verdes, la senyalització i identificació dels carrers i la creació de aparcaments, nous vials i accessos als polígons industrials de la Costera”.

El conseller s’ha manifestat així en una jornada informativa en què, junt amb la directora general de l’Ivace, Júlia Company, i tècnics de l’Ivace, ha detallat les principals actuacions de la convocatòria d’ajudes de l’Ivace 2018-2019 per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics que s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquest encontre ha reunit a alcaldes i empresaris de la Costera, La Canal de Navarrés i el Valle de Cofrentes-Ayora. També ha participat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. En l’acte, Rafa Climent ha animat els ajuntaments a sol·licitar les ajudes “que l’Ivace posa a la seua disposició per a revaloritzar els polígons i millorar l’entorn de treball per a les empreses i treballadors”.

“Són un clar exemple – ha continuat- de l’aposta decidida de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’Ivace per la reindustrialització del nostre territori”.

Termini i caràcter bianual

El termini per a la presentació d’ajudes serà des del 5 de març fins al 6 d’abril de 2018. A més, en l’encontre s’ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d’ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s’efectue en 2018.

També s’ha informat que els municipis de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora disposaran junt als Serrans, el Racó d’Ademús, la Foia de Bunyol, la Plana d’Utiel-Requena, L’Alcalatén, l’Alt Millars i l’Alt Palància d’un pressupost inicial de 2.284.000 d’euros per a l’exercici 2018 i una previsió de 2,5 milions d’euros per a 2019.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  ESIC entre las mejores universidades del mundo en el ranking U-Multirank 2018

Principals actuacions

Entre les principals actuacions que subvencionarà l’Ivace als polígons cal destacar l’obra civil per a la implantació de fibra òptica i telecomunicacions, la millora de la seguretat a través de CCTV connectat a la policia local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la regeneració paisatgística i la millora de l’enllumenat públic.

Els polígons també tindran serveis contra incendis, nous aparcaments, vials i accessos, depuradora, ecoparc i milloraran la senyalització i identificació dels carrers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here