Intent fallit d’investir al socialista Vicent Gomar com a president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

0
599
Imatge d'una sessió plenària de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

Compromís exigeix al PSPV complir els acords que afirma que van acordar verbalment i acusa als socialistes d’estar subordinats al partit de Jorge Rodríguez

La investidura de l’alcalde socialista de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, com a president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha tingut un primer intent fallit després de que Compromís no haja votat a favor en la sessió celebrada aquest dimecres afirmant que el PSPV no ha complit l’acord al que van arribar a la coalició.

Compromís assegura que es va veure “abocat a votar en contra” de la candidatura única presentada a la presidència de la Mancomunitat afirmant que havien constatat que “l’acord establert entre la formació i el PSPV no anava a ser respectat per banda dels socialistes”.

Des de la formació valencianista asseguren que “s’havia adquirit el compromís per part dels socialistes de reestructurar diferents competències com la canera mancomunal que passaria d’agricultura a medi ambient. Una ordenació de responsabilitats més coherent i que permetria canviar el tarannà de la canera i apropar-se a les reivindicacions històriques de la formació i dels col·lectius ecologistes i animalistes de la comarca”.

No obstant critiquen que durant les negociacions prèvies Compromís havia exigit “que tot l’acord estigués per escrit, i no només de paraula” i que  per la banda negociadora dels socialistes “s’han donat llargues fins a l’última hora i botant la sorpresa quan en l’últim moment s’ha descobert que el PSPV no complia el que s’havia acordat”.

Nico Calabuig, portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, ha mostrat el seu desconcert de com s’han desenvolupat els fets i ha manifestat que “enfront de la situació de bloqueig, creiem que l’única manera de resoldre l’avinentesa és establint noves negociacions i garantir el seu compliment per escrit” a més “l’actitud del senyor Gomar dels últims dies ens fa pensar que ha prioritzat mantindre un pacte amb La Vall ens Uneix per damunt de l’acord amb Compromís, l’únic acord que realment pot garantir la governabilitat de la Mancomunitat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Ontinyent aplicarà la filosofia 'Smart City' a l'aparcament públic

D’esta manera, Calabuig ha insistit que “des de Compromís segueix havent voluntat d’acord, però volem claredat, lleialtat i posar-nos mans a l’obra per garantir el millor servei per a la ciutadania” i també “per als animals, cal un replantejament del funcionament de la canera, i la millor solució és fer canvis d’arrel”. Conclouen des de la coalició afirmant que continuen apostant pel diàleg i que esperen “poder arribar prompte a un acord satisfactori i que totes les parts respecten allò al que s’han compromés”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here