Informe desfavorable de Conselleria sobre ubicar el futur centre de salut de Xàtiva junt al CEIP Teresa Coloma però no tanca la porta

0
1134
El centre de salut Xàtiva II està projectat a la parcel·la annexa al CEIP Teresa Coloma.

L’informe de Conselleria d’Educació manté oberta la possibilitat de la ubicació plantejant algunes consideracions de tipus tècnic per tal de donar el vistiplau definitiu

La conselleria d’Educació ha emés un informe desfavorable sobre el plantejament d’ubicar el futur centre de salut de Xàtiva a la parcel·la ubicada junt al CEIP Teresa Coloma. No obstant el mateix escrit deixa la porta oberta a poder usar aquest emplaçament condicionat al compliment d’uns objectius tècnics que s’estan estudiant des del departament d’Urbanisme per tal de poder complir.

Des de l’Ajuntament de Xàtiva s’afirma que el document remés per la Conselleria d’Educació no qüestiona la parcel·la «sinó que supedita el canvi de sòl al compliment d’una sèrie de requisits com ara la justificació d’un estudi acústic per garantir que es compleixen els límits màxims permesos per a ús docent (degut a la proximitat d’una via ferroviària), el compromís d’executar per part municipal la modificació del tancament del centre actual d’acord amb la nova delimitació proposada abans de construir el centre sanitari, o la inclusió en el document definitiu d’una sèrie de precisions sobre les normes urbanístiques en matèria de parcel·les educatives».

En la conclusió del document remés, s’indica textualment que «s’informa desfavorablement per aquesta Conselleria, en quant a les seues competències en matèria educativa, sobre la modificació puntual del Pla General per al canvi d’ús dotacional educatiu a ús assistencial-sanitari en la part de la parcel·la junt al col·legi Teresa Coloma de Xàtiva, en tant en quan no es complisquen les precisions anteriors».

De fet pel que fa al centre educatiu en qüestió, tal i com s’indica en l’anàlisi de la proposta municipal per part de la Conselleria, «amb la modificació proposada, la parcel·la resultant del CEIP María Teresa Coloma tindria 3.912,39m², superfície superior a la que té actualment (que és de 3.800 m²), i a més s’opta per regularitzar la parcel·la educativa i millorar la seua forma geomètrica respecte a l’actual».

Des de l’Ajuntament es continua defensant que aquesta és la millor solució i que s’està treballant en resoldre els assumptes tractats a l’informe per a poder donar viabilitat a la parcel·la, que és l‘única proposta viable per a la construcció del futur centre de salut.

Crítiques de Xàtiva Unida

Des de Xàtiva Unida s’ha criticat al govern local «per continuar amb el seu posicionament i un any després la Conselleria d’Educació continua donant la raó a l’AMPA del centre i a les opcions polítiques que defensem una ubicació més adient, respectuosa amb el present i el futur del CEIP Teresa Coloma i orientada al veïnat de la zona est de la ciutat i del seu nucli antic».

Afegeixen a més que «tots aquests motius han semblat no ser suficients per haver complit amb l’acord aprovat ara fa un any encaminat a estudiar i presentar alternatives a la ubicació proposada pel PSOE. En aquest sentit, el grup municipal de Cs com a membre del govern i partit proposant s’ha desentés d’aquella obligació, fa un any, adquirida en el ple municipal i a hores d’ara no ens consta cap gestió realitzada en aquest sentit».

Davant aquestes crítiques el regidor d’Urbanisme Nacho Reig ha manifestsat que «són l’únic grup polític que encara no ha plantejat cap alternativa a la ubicació actual, perquè són conscients que no hi ha cap alternativa viable que no passe per la dilació del projecte durant molts anys, paralitzant la posada en marxa d’un servei tan urgent com aquest centre de salut que ja deuria estar operatiu en la zona est de la ciutat». Per això alerta que «no es comprendria per part dels veïns i veïnes de Xàtiva que s’hagueren de comprar terrenys públics tenint ja una parcel·la perfecta al nucli urbà, i menys en la situació que estem travessant actualment».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí