Informarà ‘TeleRus’ que Xàtiva està a la ‘llista negra’ del Síndic de Comptes?

0
2003
Alfonso Rus ha presentat el seu projecte de 'TeleRus' a la Diputació
Alfonso Rus ha presentat el seu projecte de ‘TeleRus’ a la Diputació

Toni Cuquerella (@cuquerella)/Xàtiva

La casualitat va voler este dimarts que mentre Alfonso Rus, president de la Diputació de València, presentava el que és el seu projecte de televisió pública (ja coneguda com ‘TeleRus’) pagada amb diners públics, el Síndic de Comptes anunciava la seua ‘llista negra’ d’ajuntaments que no han presentat els seus comptes de 2013, una obligació que Rus no ha complit en l’Ajuntament de Xàtiva que governa.

Mentre Alfonso Rus presentava una tele amb folklore, pilota valenciana i inauguracions amb alcaldes per a un any electoral, la Sindicatura de Comptes demostrava que la transparència del govern del PP a Xàtiva no és la idònia, tot just quatre dies després de que precisament l’alcalde expulsara del ple de Xàtiva al portaveu socialista, Roger Cerdà, que en el debat de pressupostos acusava a Rus de fer trampes en els comptes, de que els seus pressupostos són una «mentida».

Dins de l’estil de Rus, a qui li agrada riure’s de tot, amb to burleta reconeixia que qui governa ix més a la tele, avançant per tant que en ‘TeleRus’, que començarà a emetre l’1 de gener de 2015, qui més quota de pantalla tindrà seran els polítics del PP. Així Rus també va afirmar que no hi haurà informatius, sino publireportatges institucionals per posar en tot moment en pantalla a Rus i tot aquell que ell vullga, per tant, no seria d’esperar que una notícia més que important com que Xàtiva no compleix la seua obligació de mostrar els seus comptes, doncs no eixiria per la tele.

Aleshores el que es demostra és que ‘TeleRus’ no pretén ser un servei públic d’informació, sinó purament d’entreteniment populista folklòric i propaganda política pagada amb diners de tots. Alhora també serveix com garrot per pegar-li a Alberto Fabra: jo tindré la meua tele, perquè la teua on no em deixaves eixir a mi tu la vas tancar. Eixe és el missatge que llança així Rus al President de la Generalitat.

No pensem que Alfonso Rus pensa oferir un bon servei ni una bona gestió, sols li interessa oferir una imatge irreal durant els pròxims mesos a veure si abans de les eleccions de maig pot salvar alguns mobles, la televisió sols té concessió per a un any. Qui vinga darrere ja s’apanyarà, igual com la situació comptable de l’Ajuntament de Xàtiva, no la mostra i qui vinga darrere que es faça càrrec.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí