Increment dels controls policials a Ontinyent per l’ús correcte de la mascareta a petició del Departament de Salut

0
750
Imatge de la reunió amb la policia.

Hi haurà més controls rutinaris, dispositius especials els caps de setmana i inspeccions als locals d’oci nocturn

La Policia Local i la Policia Nacional d’Ontinyent van a augmentar des d’esta setmana a la ciutat els controls d’ús de la mascareta, obligatòria a la Comunitat Valenciana. Així s’ha determinat en una reunió mantinguda aquest dimarts per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, amb el regidor de Seguretat, Pepe Gandia; el Comissari de la Policia Local, Juan Serrano; i l’Inspector de la Policia Nacional, Fernando Ruiz, convocada pel primer edil després de rebre el dia anterior una carta de la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, adreçada als alcaldes de l’àrea sanitària.

Jorge Rodríguez explicava que des del Departament de Salut s’ha fet una crida als ajuntaments a vetllar pel compliment de la normativa davant l’augment de casos de covid-19 i la relaxació de la població, “una petició davant la qual, i de manera coordinada entre Policia Local i Nacional, anem a actuar amb mesures com l’increment dels controls rutinaris, l’organització de dispositius especials els caps de setmana o la realització d’inspeccions als locals d’oci nocturn. Tornar a tenir casos ens obliga a prendre mesures més dures”, explicava.

A la missiva de la gerent del Departament es constata que en estos moments “ens estem trobant que per diverses causes (relaxació, cultura mediterrània, costums…) estan apareixent casos positius en moltes poblacions, havent passat de no tenir cap cas de covid ingressat durant més d’un mes a no baixar de 4 als últims 15 dies. No son tan greus de moment com eren en març i abril i cap ha precisat d’ingrés en UCI, però també s’ha passat de no tenir cap cas aïllat al seu domicili a tenir 20 casos positius als últims 4 dies”.

A la carta també s’explica que el “rastreig” dels casos es complex, i que s’està detectant que molts dels casos tenen origen en reunions familiars, festes de joves, cafeteries i discoteques a les quals no s’adopten les mesures de prevenció recomanades, davant la qual cosa es fa una crida als ajuntaments a controlar el compliment de les mesures de prevenció recomanades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here