Inaugurada Senda Blava, el recorregut de vianants i ciclistes que uneix per la costa Sagunt i Canet d’En Berenguer

0
1096
La Senda Blava ja ha estat inaugurada.

El projecte, inaugurat per l’Ajuntament de Sagunt i Red Eléctrica, està emmarcat en un conveni de col·laboració que ha permés convertir esta senda en un recorregut saludable i sostenible per a la ciutadania conservant el patrimoni natural del litoral

L’Ajuntament de Sagunt i Red Eléctrica de España han inaugurat oficialment la Senda Blava. Les obres d’esta via per a ciclistes i vianants que unix el Port de Sagunt i de Canet d’En Berenguer responen a una necessitat ciutadana gràcies al conveni de col·laboració entre la companyia i l’Ajuntament, pel qual REE invertix 300.000 euros en este projecte.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en roda de premsa, ha assegurat que la idea d’esta infraestructura «va començar a gestar-se en l’anterior legislatura i hui per fi podem donar-la per finalitzada». Es tracta d’una obra important per a la ciutat que afavorix la connexió amb Canet d’En Berenguer «de manera sensible amb el medi ambient, integrant-se en l’entorn i posant en valor la zona del delta del Palància, una joia natural que la ciutadania valora i venia reclamant», ha afirmat Moreno.

Quant a la col·laboració amb REE, l’alcalde ha assegurat que l’empresa «és un exemple a seguir», a causa de la seua sensibilitat i conscienciació amb projectes com este i ha agraït la seua «gran implicació que ha sigut imprescindible per a tirar avant este projecte».

D’altra banda, l’alcalde ha destacat algunes particularitats de l’obra, a causa de les limitacions establides per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ja que per a poder actuar en esta zona «no podíem posar mobiliari en la zona de la desembocadura. El projecte inicial comptava amb bancs o papereres, però les normes estan molt establides en este entorn natural protegit i té uns condicionants molt severs», ja que els projectes han de comptar amb el vistiplau de Costes i de la Confederació.

Per la seua banda, la directora general de Transport de Red Eléctrica de España (REE), Eva Pagán, també ha agraït a l’Ajuntament la seua labor i ha assegurat que este conveni «és un fidel reflex de com són les nostres accions de Responsabilitat Social Corporativa, de manera sostenible i tractant d’aportar i crear valor en el territori on anem». Segons Pagán, un dels pilars essencials per a REE és «contribuir al desenvolupament social dels municipis on som presents i a la millora dels seus hàbitats naturals, responent al compromís de la companyia amb la conservació de la biodiversitat i la creació de valor compartit».​

També han assistit a la roda de premsa i a la visita posterior, els regidors de l’Equip de Govern, Quico Fernández i Pepe Gil; la delegada de REE a la Comunitat Valenciana, Maite Vela, i el delegat de PAVASAL a València, Vicente Cervera, empresa adjudicatària de les obres.

L’objectiu del projecte ha sigut l’adequació dels 745 metres que recorren el delta del Palància i la seua restauració paisatgística, unint així els dos termes municipals a través d’una senda destinada al trànsit de vianants i ciclistes, que complisca els condicionants per a la declaració de senda blava. La senda té un gran valor com a eix connector entre dos poblacions veïnes i un gran potencial paisatgístic i ecològic. A més, el projecte va nàixer del gran nombre d’usuaris que transiten pel delta a peu o amb bicicleta i de la seua necessitat de condicionar el recorregut per a convertir-lo en una senda accessible i segur, conformat com a recorregut saludable i sostenible, alhora que element del patrimoni natural del litoral i element paisatgístic; d’esta manera s’ha convertit en un enllaç entre les platges al nord i sud del delta.

En este sentit, Darío Moreno ha recordat durant la roda de premsa, que REE ha finançat tres projectes a Sagunt amb 1.200.000 euros, dels quals «el projecte del Grau Vell està molt pròxim a la seua finalització i la Domus Amabilis, situada en la jueria, seguix els seus passos després de descobrir-se restes que posaven més en valor l’enclavament però que van dificultar el projecte en haver de reubicar-lo».​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here