Imputat l’alcalde del PP d’Aielo de Malferit per assetjament laboral a un policia local


0
807
Prefectura de la Policia Local d'Aielo de Malferit

L’agent acusa l’alcalde d’haver arribat a retirar-li l’arma i obligar-lo a fer sense ella patrulles per les partides rurals sense poder entrar en el nucli urbà

Situacions com el retard en el pagament de les nòmines, denegació de les vacances en temps estival, denegació de dies de lliure disposició, imposició de la jornada partida sense prèvia negociació sindical (afectant la seua conciliació familiar amb dos fills menors al seu càrrec), retirada de l’arma reglamentària per Alcaldia, però obligant-lo alhora a patrullar només per tota la zona rural, prohibint-li fins i tot l’entrada en la població durant la seua jornada laboral. Aquests són alguns dels motius pels quals un agent de la Policia Local d’Aielo de Malferit ha denunciat per assetjament laboral i prevaricació a l’alcalde de la localitat, José Luis Juan Pinter (PP) i pels quals ara haurà d’afrontar un judici que obrirà en breu el Jutjat penal núm. 6 de València.

Segons s’explica des del SPPBL (Sindicat de Policies i Bombers) tot això s’origina per una denúncia que interposa en 2010 aquest Agent, que era Delegat de Personal a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, arran d’una queixa dels treballadors, en la qual l’informaven, que de dues places d’administratives que van eixir en l’oferta d’ocupació pública, afavorien a la germana de l’alcalde, sent aquest qui va aprovar les bases de l’oposició i a més va nomenar a tot el tribunal de selecció. Per això el policia va interposar una demanda en el jutjat que va acabar donant la raó a l’agent, però que també va donar motiu al denunciat setge de José Luis Juan Pinter.

Dins de les mesures patides pel policia individualment ha tingut sentències favorables perquè se li retornara l’arma, així com també per a no perdre la seua retribució. Des del sindicat també s’apunta que l’agent lluita perquè «es restituïsca el seu honor, ja que després de molts anys s’han anat acumulant les notícies negatives en la premsa cap a la seua persona». Afigen també que, una vegada presentada denúncia per assetjament laboral en els Jutjats d’Ontinyent l’Alcalde va demanar l’arxiu del procediment, però que l’Audiència Provincial de València va desestimar l’arxiu, considerant que havien indicis suficients per a celebrar judici oral.

Denúncia de l’alcalde arxivada

El sindicat SPPBL també recordava que l’any 2013 l’alcalde José Luis Juan Pinter va portar a la justícia un suposat cas d’amenaces de l’agent que s’hauria fet per carta a familiars de l’edil. Però assenyalen que la causa va ser arxivada definitivament.

No obstant això el mateix Jutjat i a instàncies dels denunciants, va sol·licitar l’esbrinament d’empremtes sobre les cartes que contenien les amenaces, donant com a resultat final que aquestes cartes no contenien les petjades del Policia Local denunciat, «encara que sí es van detectar altres petjades que pertanyien a un altre funcionari molt pròxim a l’Alcaldia, el qual posteriorment va obtindre la plaça com a funcionari en propietat a l’Ajuntament», apunten des del sindicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here