IMELSA neteja a Albaida el llit del riu al seu pas per dins de la localitat

0
732
La tasca ajudarà a la prevenció d'incendis en estiu
La tasca ajudarà a la prevenció d’incendis en estiu

Les brigades forestals d’IMELSA han començat a realitzar tasques de neteja al llit del riu Albaida al seu pas per la localitat que du el seu nom i, segons explica l’alcalde Josep Albert, estes es realitzen després de les diverses reunions mantingudes entre per ell amb responsables de l’empresa de diputació, per demanar l’anomenada neteja.

Des de l’ajuntament es considerava necessària aquesta actuació de neteja, ja que en dates anteriors s’havien produït alguns incidents en la zona i, fins i tot, alguns incendis que han fet perillar la seguretat de la població, així com la continuïtat de les espècies naturals autòctones.

Aquestes intervencions, compreses entre la zona de l’Escorxador i el pont de l’Antiga Estació, que van començar el 22 de gener, responen a un doble objectiu: en primer lloc, es tracta de la neteja d’esta zona duent a terme una intervenció de millora selvícola en la massa forestal i la regeneració natural forestal amb l’eliminació de residus, així com podes selectives de l’arbolat existent. D’altra banda, s’està ralitzant un desbrossament de matolls amb el fi de dificultar la propagació d’indendis forestals.

En paraules del Regidor de Medi Ambient, Josep Penadés, “aquesta actuació permetrà eliminar el risc d’incendis, sobretot a l’estiu, i a més, s’aconseguirà recuperar un dels espais naturals més importants del municipi”.

Per finalitzar, l’alcalde Albert, valora molt positivament la col·laboració de la Diputació de València per a millorar l’entorn del riu Albaida al seu pas per la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí