Igualtat presenta el nou servei d’assessorament psicològic pera a dones de Xàtiva

0
745
Igualtat Xàtiva
Igualtat Xàtiva

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha presentat aquest migdia el servei d’assessorament psicològic integral per a dones. Es tracta de un nou servei relacionat amb les diverses accions de prevenció i lluita contra la violència de gènere i els seus efectes. És la primera vegada que des de l’Ajuntament s’estableix un servei públic d’aquest tipus.

La responsable d’aquest nou servei és la psicòloga Tania Tormo Muñoz. Encara que la previsió és que aquest servei d’assessorament i ajuda psicològica estiga disponible a la Casa de les Dones, actualment es presta en l’àrea de Dona i Igualtat, a la segona planta de l’Ajuntament. L’horari de visita és dimarts i dijous, d’11 a 14 hores, amb cita prèvia, encara que hi ha atenció permanent per a consultes i informació.

La regidora ha explicat que “aquest servei forma part del pla estratègic de la nostra àrea. Tant en el pla integral contra la violència de gènere, com en el pla d’igualtat de l’Ajuntament tenim la vessant d’ajuda psicològica que ara anem a prestar amb recursos propis. Aquest servei és absolutament necessari, ja que està orientat al col·lectiu més vulnerable”. Chapí ha recordat que aquest servei d’assessorament psicològic integral se suma al d’assistència jurídica de què ja disposava l’Ajuntament.

Per la seua banda, la psicòloga Tania Tormo ha comentat que el nou servei “apareix com resposta a les demandes de les usuàries i amb la voluntat d’afavorir l’autonomia personal de les persones afectades per aquesta xacra”. La responsable del servei ha anunciat que l’atenció es prestarà a nivell individual i grupal. També s’establiran grups d’ajuda mútua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here