Huit municipis de la Canal de Navarrés deleguen la gestió tributària en la Diputació

0
980
Enguera
Énguera és un dels municipis que han delegat

Els municipis de Bicorp, Bolbaite, Xella, Énguera, Estubeny, Millars, Navarrés i Quesa han delegat en la Diputació de València la gestió, inspecció i recaptació dels seus impostos municipals. Este servei que presta l’administració integral forma part de l’ «atenció integral» que s’ofereix des de la Delegació de Modernització i que abarca nivells referents a la tecnologia i a la gestió amb l’objectiu d’ «optimitzar la gestió municipal i donar un millor servei als ciutadans», segons manifesta el diputat responsable de l’àrea, José Manuel Haro.

Entre els tributs que són objecte de delegació es troben l’Impost sobre Bens Immobles (IBI), l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), multes, taxes municipals i quotes d’urbanització.

Este servei de delegació tributària, segons s’apunta des de la Diputació «suposa per a estos municipis un important estalvi de personal i temps dedicat a totes les gestions». Així també afegeixen que es millora «l’eficàcia de la gestió i la recaptació, perquè augmenten els ingressos per als ajuntaments (ja que es veuen disminuïts els seus valors pendents de cobrament)» i per una altra banda també facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions.

Per una altra banda la Diputació explica que complementa el seu servei de gestió tributària a les quantitats locals amb un servei tecnològic que és un programa informàtic perquè els consistoris puguen realitzar la seua pròpia gestió tributària municipal. Esta aplicació està instal·lada actualment a cinc ajuntaments de la comarca com Énguera, Bicorp, Quesa, Bolbait i Millars.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí