Hui dia gran de les festes d’Ontinyent amb l’entrada dels moros i cristians

0
1128

Ontinyent
Cartell de festes d'Ontinyent

Els exèrcits cristians i musulmans tornaran a envair els carrers d’Ontinyent hui amb la centenària tradició de conquesta i reconquesta que es viu a la ciutat, una de les de més antiguitat de tot el País Valencià. Els actes començaran pel matíamb la desfilada infantil a partir de les 11h mentre que els plats forts es reserven per a la vesprada-nit.

A les 17,30h s’iniciarà, encapçalada pel capità cristià -en este cas Gonzalo Francés, de la comparsa Cides- l’entrada de les filades del bàndol de la creu. L’ordre a seguir serà la pròpia comparsa Cids, seguida per Mariners, Bucaners, Estdiants, Gusmans, Arquers i Croats -amb l’abanderat Germán Gandia i l’ambaixador Francisco Luis Gil- i tancaran les dotze comparses d’esta primera meitat els Contrabandistes, Fontanos, Almogàvers, Asturs i Llauradors.

L’exèrcit de la mitja lluna farà la seua entrada a partir de les 22,30h amb la capitania dels Mossàrabs -que tindrà al front a Antonio Donat-, a esta comparsa la seguiran els Taifes, Moros Berberiscos, Moros Marinos, Xanos, Omeies i Benimerins -que compatarà amb l’abanderada Anna Molla i l’ambaixador Nacho Gramage- i els últims en desfilar seran Abencerrajes, Kàbiles, Moros Espanyols, Saudites i Mudéjars.

El rematament de l’entrada mora seran les famoses “barques”, un gran número de camions carregats de festers i obsequis en forma de joguets i estris casolans que es reaparteixen entre el públic assistent.

Entre les autoritats que hi haurà a la llotja de personalitats hi haurà el Delegat del Govern, Ricardo Peralta, i els consellers d’Indústira, Comerç i Innovació, Belén Juste i de Benestar Social, Juan Cotino.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí