L’Hospital de Xàtiva obri la seua nova Unitat de preingrés en Urgències davant l’inici de la temporada de grip

0
1506
Imatge de les noves dependències de l'Hospital de Xàtiva

La UPI estarà atesa per dotze professionals i compta amb huit llits per a atendre l’increment de demanda assistencial en urgències

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva va posar en marxa este dimecres la seua Unitat de Preingrés. La UPI atendrà els pacients mentres es gestiona el seu ingrés en planta d’hospitalització. La nova Unitat romandrà oberta en principi durant les èpoques de major pressió assistencial coincidint ara amb l’increment de casos de grip.

La UPI compta amb una dotació de dotze professionals sanitaris d’infermeria que atendran huit llits de cures prehospitalització. Esta Unitat ocupa una superfície de 70m² i està ubicada entra la zona d’Observació i la Unitat de curta estada UCE, dins de l’àrea d’urgències generals de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

A més d’esta mesura, els Hospitals de Xàtiva i Ontinyent han ampliat la seua plantilla per a urgències dins del pla de contingència enfront de la grip. Dos facultatius, cinc professionals d’infermeria DUE, dos auxiliars d’infermeria TCAE i dos zeladors conformen la plantilla de reforç per a tots els torns d’urgències d’ambdós centres hospitalaris. Es preveu que este increment dotacional de personal es mantinga durant els mesos que hi haja major necessitat assistencial a causa de la grip i complicacions de processos crònics.

Des de la Gerència del Departament, la seua responsable Margarita Llaudes ha explicat l’objectiu i la importància que té la posada en marxa d’esta Unitat que “donarà cobertura a les necessitats puntuals que es puguen produir en el cas d’experimentar una major pressió assistencial”. Amb esta mesura “s’allibera espai en l’àrea d’urgències i s’optimitza el seu personal el que permetrà major agilitat en l’atenció d’urgències. Mentrestant, l’equip professional de la UPI es fa càrrec d’estos malalts fins al moment del seu ingrés”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  27.000 persones assisteixen a Carlet a la 34a Trobada d'Escoles en Valencià de la Ribera Alta

Amb la implantació en l’hospital de Xàtiva de la UPI s’eleva el seu nivell assistencial al d’hospitals de primer nivell, els quals compten de forma habitual amb este tipus de serveis en les àrees d’urgències.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here