L’Hospital de Xàtiva incorpora una unitat de reproducció assistida per inseminació artificial

0
3538
Hospital de Xàtiva.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent amplia la seva cartera de serveis amb les tècniques d’inseminació artificial

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva compta ja amb una Unitat per a la inseminació artificial. Des que l’any passat i després d’haver superat tots els requisits, la Unitat de Reproducció Assistida compta amb l’acreditació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la realització de tècniques d’inseminació artificial en els casos de dificultat per a l’embaràs espontani.

L’accés a aquest Servei es realitza a través d’una consulta amb el personal facultatiu d’atenció primària i la seva corresponent derivació. A partir d’aquest moment la Unitat valora la proposta i cita a la pacient per a iniciar l’estudi previ.

Aquests casos, que poden ser per motius patològics o socials, són considerats en una valoració prèvia que realitza la Unitat i després d’un resultat d’idoneïtat, passen a ser subsidiaris d’inseminació assistida que es realitza i controla íntegrament a l’Hospital de Xàtiva.

Per a la posada en marxa d’aquest nou Servei de la cartera de l’Hospital no ha estat necessari incrementar els recursos humans atès que ja es comptava amb una consulta de Reproducció. No obstant això, des de la Unitat es reconeix l’esforç que realitza l’Hospital en finançar les mostres i la seva traçabilitat. La Unitat destaca també el fet que puga realitzar-se en aquest centre de la xarxa pública sense necessitat que les pacients hagin de traslladar-se a altres hospitals.

També recorden des d’aquest Servei que l’edat màxima per a la realització d’aquestes tècniques està fixada en els 40 anys si bé s’insisteix que també en el procés de valoració inicial d’idoneïtat, es tenen en compte aspectes psicosocials davant una edat que pugui considerar-se primerenca per a aquesta.

Des de la Unitat s’ha fet un balanç positiu dels primers mesos de funcionament després de l’acreditació, en els quals s’ha tractat deu casos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí