L’Hospital de Sagunt acull la XII Jornada sobre el càncer de mama

0
1038
Hospital de Sagunt

En l’actualitat el càncer de mama és un dels problemes sanitaris que més impacte té en la salut de les dones

L’Hospital de Sagun acull aquest divendres la XII Jornada sobre el càncer de mama. Es tracta d’una cita consolidada que s’ha convertit en un referent i que té com a aval la presència de les “autèntiques protagonistes d’una malaltia que cada dia anem acorralant”, tal com ha explicat el gerent del centre hospitalari, José Luis Chover.

El Programa de Prevenció de Càncer de Mama, a través del com la Conselleria de Sanitat ha articulat la seua estratègia davant aquest problema de salut, està obtenint actualment uns resultats satisfactoris, amb una participació molt major que en altres unitats de prevenció de càncer. En aquest sentit, és molt important la conscienciació pel que fa a la prevenció i la participació de les pacients en aquest tipus d’iniciatives.

Chover també ha apuntat que el càncer de mama és un dels problemes sanitaris que més impacte té en la salut de les dones. Ha insistit a més en la importància d’aconseguir un diagnòstic precoç, com la “principal opció per a millorar les possibilitats de curació i aconseguir un augment de la qualitat de vida de les pacients, seguida de l’aplicació adequada de tots els coneixements disponibles i tècniques amb l’empara de l’evidència científica”.

En la jornada, la doctora María José Masip, radiòloga i divulgadora metgessa, centrarà la seua intervenció en “Estil de vida i càncer”, mentre que el doctor Gironés parlarà sobre els efectes adversos ginecológicos del tractament del càncer de mama. La jornada la tancaran Míriam Calvo i Maribel Giner, que aportaran la seua experiència personal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here