L’Hospital de la Ribera, amb gestió pública, operarà este estiu a 600 pacients més que amb gestió privada

0
1746
Ana Barcelo, consellera de Sanitat, ha oferit la previsió de xifres

L’increment serà possible gràcies a l’increment de personal per a este estiu, que també permetràprogramar 160 quiròfans més que en 2017

L’augment del personal de reforç previst per a aquest estiu per part de la Conselleria de Sanitat, unit a l’obertura d’un nou quiròfan, permetrà alleugerir la llista d’espera quirúrgica en l’hospital d’Alzira, recuperat per a la gestió pública des de l’1 d’abril després de finalitzar la concessió amb Ribera Salut.

Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera, Ana Barceló, qui ha assegurat que aquest increment de personal de reforç permetrà «programar 160 quiròfans més que en 2017, la qual cosa suposarà intervenir a uns 600 pacients més aquest estiu».

A més, Barceló ha comentat que està prevista també «la construcció, abans de final d’any, d’un quiròfan addicional (reclamat durant anys pels professionals), per a poder augmentar la capacitat quirúrgica del departament».

I és que, en els últims anys de gestió de Ribera Salut, la llista d’espera quirúrgica es va disparar a tenor de les dades presentades per Barceló, segons els quals, entre l’1 de març de 2015 i l’1 de març de 2018 es va passar de 44 a 62 dies.

Mentre en els primers tres mesos de gestió públic ha passat de 62 a 65 dies hagut de «a aquest efecte arrossegament de pacients que ja portaven temps en llista d’espera», ha explicat la consellera.

A més, ha destacat que «no existeix llista d’espera estructural perquè no hi ha derivació de pacients a cap altre centre».

Barceló ha informat que estan elaborant «un pla de necessitats del departament de Salut de la Ribera perquè compte amb les millors infraestructures i tot l’equipament necessari per a prestar el servei als pacients en tot moment amb total qualitat».

Segons ha afirmat, «la Conselleria ha augmentat a més considerablement la inversió destinada al pla de reforç i substitucions per a aquest estiu en el departament, passant d’1,7 milions en 2017 a 2,8 milions d’euros enguany».

«Amb el pla de vacances de 2018, comparat amb 2017, s’han augmentat els reforços i l’obertura de consultoris de les zones de major afluència turística: Sueca, Cullera i El Marquesat, que en alguns casos obriran matí i vesprada durant els mesos de juliol i agost», ha comentat.

A més, «entre abril i maig d’enguany s’ha augmentat la plantilla en 11 facultatius, 4 d’ells pediatres, la qual cosa ha permès millorar la ràtio i la qualitat assistencial en els centres de salut».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here