Homenatge d’Albaida als 50 anys de la festa de Moros i Cristians de la localitat

0
1089
L'acte es va celebrar al Cinema Odeon

La presentació del llibre del 50 aniversari va reunir a capitans/es, ambaixadors/es i festers/es dels 50 anys de la festa d’Albaida

L’Ajuntament d’Albaida i la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida van presentar el passat diumenge de febrer el llibre ’50 anys de la festa de moros i cristians’ en un acte que va retre homenatge als representants de la història d’aquesta festa tan arrelada a la localitat.

L’acte va tindre lloc al Cinema Odeón d’Albaida i va comptar amb la presència de la Presidenta de la UNDEF, Pepa Prats, de l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, del President de la JUCEF, Vicent Bellver, de la Regidora de Festes, Beatriz Costa, de l’Expresident de la JUCEF, Sean Blasco i del coordinador del llibre Abel Soler. Aquest últim va ser l’encarregat d’endinsar als assistents en un llibre que recorre la trajectòria de la festa albaidina i que és fruit dels esforços de les filaes de la localitat, la JUCEF, l’Ajuntament d’Albaida, el coordinador del llibre i la Diputació de València.

L’alcalde va aprofitar per a donar la benvinguda a la nova Junta Central i desitjar-los sort en la seua nova etapa. Les seues paraules d’agraïment van anar dirigides a tots els que havien participat en l’elaboració del llibre. A més, va voler recalcar “el paper fonamental que han desenvolupat els capitans, ambaixadors, presidents de la junta central i festers en general, al llarg d’estos 50 anys traçant l’evolució de la història festera albaidina”.

L’esdeveniment del passat diumenge va servir també d’escenari de presentació de la nova Junta Central de Moros i Cristians encapçalada per Vicent Bellver, qui en el seu discurs d’agraïment va voler donar les gràcies a l’Alcalde d’Albaida per haver fet que el President de la Diputació de València -que no va poder assistir a l’acte- “creguera en este projecte i costejara la impressió del llibre”. A més va dirigir unes paraules als festers: “Volem unir esforços amb vosaltres, treballar en comú, ser transparents, continuar avant i mantindre viu l’esperit dels moros i cristians. Però per a d’això vos necessitem, necessitem que anem de la mà, que discutim i deixem les coses clares a les assemblees i no al carrer o als bars. La implicació de tots es fonamental per mantindre esta tradició”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Albaida inicia una campanya per triar la mascota oficial del Museu Internacional de Titelles

La presentació del llibre va prendre una altra dimensió quan cadascun dels càrrecs festers allí presents van ser nomenats per accedir a l’escenari, lloc des d’on es va projectar un emotiu vídeo “In memoriam” en reconeixement a tots aquells capitans i ambaixadors difunts des de l’any 1967. Un final solemne en el que es va mostrar respecte i estima als màxims representants de la festa de moros i cristians d’Albaida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here