La història de Xàtiva, segons la visió en còmic del funcionari de Diputació que no anava a treballar

0
1162
Portada del còmic impulsat per Carles Recio sobre la història de Xàtiva

Carles Recio va coordinar els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva amb polèmica, va guanyar oficialment un premi i va impulsar el còmic historicista

La passió pels còmics de Carles Recio, el director de la secció de bibliografia i documentació que que presumptament ha estat 10 anys cobrant sense treballar, ha anat més enllà de les conegudes superheroïnes Fallerela i Españísima. Així Recio també va regalar a Xàtiva una versió dibuixada de la seua històrica.

Portada completa de la publicació de Xàtiva

Corria l’any 1999, quan Alfonso Rus va aconseguir la seua segona majoria absoluta a Xàtiva, aleshores Recio, director de publicacions de la Diputació, hauria convençut a l’alcalde per divulgar la històrica de la ciutat a través d’un còmic. Esta obra ja comptar amb les il·lustracions del dibuixant Josep Lanzón al llarg de 56 pàgines en les que es podien veure les seues llicències històriques ‘blaveres’, mitologia i els papes Borja fins a arribar a l’actualitat.

Però entre els seus continguts destacables estava fins i tot un dibuix d’Alfonso Rus, amb un saluda en el qual afirmava que el còmic “hauria d’estar en les biblioteques de tots els habitants de la ciutat”. A més enaltia el gènere que delecta a Carles Recio afirmant que “és una forma cultural importantíssima” i que “els crítics l’han arribat a qualificar de 9é art”.

Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

Recio, que hauria passat huit dels deu anys sense treballar sota la presidència de Rus en la Diputació, tenia una relació amb l’ex alcalde des de l’inici del seu govern a Xàtiva. Així va ser el coordinador dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en la primera etapa de Rus, fins l’any 2000.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Almàssera, Bonrepós , El Puig, Godella, Massamagrell, Rafelbunyol i Tavernes Blanques mejoran sus instalaciones deportivas
Alfonso Rus apareixia dibuixat com a alcalde de Xàtiva

Però esta coordinació tampoc es va lliurar de la polèmica, ja que la seua gestió va destacar per premiar obres escrites en normativa secessionista i per nomenar com a membres del jurat a desconeguts escriptors provinents del ‘blaverisme’ més radical.

Entre les obres premiades hi havia una seua, ‘La dama de Xàtiva’, una biografia novelada de Lucrècia Borja a la qual se li va atorgar un premi d’assaig en 1997. Les crítiques de participants i altres premiats van fer que Recio es defensara esgrimint que en les bases del concurs no especificava que haguera de ser un treball de recerca. A més queda per al debat que guanyara un segon premi literari del mateix certamen baix pseudònim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here