La Guàrdia Rural de Sagunt augmenta la vigilància en les zones de cultius amb més robatoris

0
804
Imatge de la reunió del regidor Ariño amb la Guàrdia Civil

La Guàrdia Rural s’ha reunit este dimarts per a controlar les actuacions que s’estan duent a terme en l’àmbit rural a causa de l’augment dels robatoris en el camp

La Guàrdia Rural de Sagunt s’ha reunit este dimarts amb la Guàrdia Civil per a controlar i planificar les actuacions que s’estan duent a terme en l’àmbit rural a causa de l’augment dels robatoris.

Tal com ha explicat el regidor del Consell Agrari, Enric Ariño, els robatoris que s’estan produint en els camps és un assumpte que preocupa molt als agricultors, “ja que enguany s’ha donat un increment bastant notable del preu d’algunes varietats de taronges amb les quals l’agricultor podria traure’s més benefici, la qual cosa pot ser també un inconvenient. El que volem transmetre a la ciutadania és que l’actuació coordinada de tots dos equips permet detectar els robatoris que s’estan donant i els magatzems on es traslladen, i açò també ens pot permetre saber els punts on s’estan produint els robatoris de manera més repetitiva”.

És important destacar que des de la Guàrdia Rural estan augmentant el nombre d’operatius i de vigilància en aquelles zones en les quals s’han registrat un major nombre de denúncies, per la qual cosa fan una crida als ciutadans i recalquen la importància que té denunciar tots els casos que es produïsquen perquè així, tant la Guàrdia Rural com la Guàrdia Civil, puguen tindre constància. Les denúncies es poden realitzar a la Guàrdia Civil o la Guàrdia Rural que procedirà a tramitar-les.

D’altra banda, la Guàrdia Rural, en coordinació amb l’equip ROCA, que és l’encarregat de vigilar les zones rurals i previndre els robatoris en instal·lacions agrícoles i ramaderes, també està controlant aquells magatzems en els quals es duen a terme activitats il·lícites. Ja són tres les intervencions que s’han realitzat des de principi d’any en magatzems, tal com informen des de la Guàrdia Rural, a més del posterior seguiment per a conéixer d’on procedixen els productes, quin és el seu origen i quins tractaments s’han realitzat amb l’objectiu de controlar tot el procés del robatori.

En este sentit, Ariño ha conclòs dient que “és important que la ciutadania siga conscient i col·labore també, perquè moltes vegades pensen que no té recorregut realitzar les denúncies, però sí que val tant per conéixer els casos com per concretar, localitzar i focalitzar els punts d’intervenció dels dos cossos, tant la Guàrdia Rural com la Guàrdia Civil”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here