La Guàrdia Civil de Xàtiva deté 4 persones pel robatori de 100.000 kg de taronges

0
1431
Taronges decomissades en una altra operació de la Guàrdia Civil

El valor de les taronges robades es xifra en 12.000 euros segons l’equip Roca de Xàtiva dedicat a la vigilància de la seguretat en el camp

L’equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva, dedicat a previndre el robatori i comerç il·legal de productes del camp, ha detingut a 4 persones i recerca altres 2, tots ells homes i amb edats compreses entre 27 i 55 anys, com a presumptes autors de 17 delictes de furt en els que s’haurien robat 100.000 kg de taronges valorats en 12.000 euros; a més s’afegeixen els delictes de falsedat documental, delicte d’usurpació d’estat civil i un altre de pertinença a organització criminal.

La Guàrdia Civil té coneixement que des del passat mes d’octubre per tota la comarca de La Costera i de la Ribera Alta s’estan sostraient gran quantitat de taronges dels camps. Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xátiva el passat 8 de març, es va poder comprovar que es tractava de quatre persones que es dedicaven a sostraure la taronja i vendre-la a una cooperativa d’una localitat propera a Xativa, sent investigats com a autors d’un delicte d’encobriment a dues persones responsables de la cooperativa.

Per a açò els ara detinguts realitzaven falsificacions dels documents de trazabilidad agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites a una cooperativa, on dues dels amos eren sabedors d’aquests furts.
El total de quilos sostrets per aquestes sis persones ascendeix a 100.000 quilos, amb una valoració en el mercat de 12.000 euros.

S’han intervingut dos vehicles, els quals eren utilitzats per a la recol·lecta de la taronja i transportar-la fins a la cooperativa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí